Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Külföldi tapasztalat – pipa

2010. július 28. - pattani

Önéletrajzunkban nemcsak jól mutat, hanem sokat ér egy-egy külföldön eltöltött félév-év feltüntetése. Igen ám, a kérdés csak az, hogy mit csináljuk, hova menjünk, és meddig?

A felsőfokú tanulmányok megszerzése alatt többféle ösztöndíj közül válogathatunk, ebben az egyes egyetemek, főiskolák lehetnek segítségünkre. Egyetem előtt, alatt, után vagy helyett más lehetőségeink is vannak: a legkönnyebb helyzetben akkor vagyunk, ha nem mindenáron azon területen szeretnénk elhelyezkedni, ahová hosszabbtávú céljaink fűznek: elképzelhető ugyanis, hogy egyszer majd pénzügyi ügyintézőként szeretnénk dolgozni, azonban abban az országban, ahova menni szeretnénk, nem találunk ilyen helyet. Ebben az esetben, ha a célunk a nyelvtanulás, hosszabb-rövidebb ideig lemondhatunk a szakmai tapasztalatról, mert az ott szerzett élmények garantáltan helyettesítik azt.

Viszont, ha nem a szakmában, akkor hol? A kérdés jogos. Az egyik legkézenfekvőbb megoldás harminc éven aluliak (főleg nők) számára az au-pair-ség. Ebben az esetben a szállás, ellátás biztosított, cserébe a gyerekekre kell vigyázni, illetve néhány család takarítást is kér.

Ha van ismerősünk külföldön, természetesen az nagyban megkönnyíti a helyzetünket. Azonban ha egyedül vágnánk neki a nagy kalandnak mindenképpen érdemes előtte tájékozódni a különböző fórumokon, portálokon az eddigi tapasztalatokról, hasznos tanácsokról.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr162182246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása