Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Van ismerősöd?

2010. július 28. - pattani

A karrierépítés egyik alapköve a jó ismeretség – ezzel általában mindenki egyetért. Az azonban már nagy kérdés, hogy hogyan találjunk olyan embereket, akik segítségünkre lehetnek életpályánkban. Ilyenkor felszisszennek páran, hogy „de én nem vagyok olyan, nem tudok érdekből ismerkedni”, vagy: „márpedig én nem fogok szívességet kérni”, stb. Pedig ezeket a dolgokat sokkal könnyebb kezelni, ha természetes módon fogjuk fel a kapcsolatépítést: elsőkörben a rokoni szálakat könnyebb felhasználni, aztán ha nyitott az ember, az új munkahelyen már csak rajtunk múlik a kapcsolati tőkénk alakítása. 

Természetesen itt is nehezebb helyzetben vannak a kevésbé talpraesett, visszahúzódó emberek: ahhoz, hogy valóban értékes kapcsolatokra tegyünk szert, fontos, hogy nyitottak legyünk az új emberekre, szívesen beszélgessünk, akarjuk megismerni az új embereket körülöttünk. Így szert tehetünk értékes kapcsolatokra már a tanulmányaink alatt, különböző állásbörzéken, vagy szinte bárhol, ahol emberekkel találkozunk. :)
 
Továbbá gondoljunk pozitívan a kapcsolatépítésre, és vegyük azt is figyelembe, hogy mi mivel segíthetünk a másiknak, hogyan alakíthatunk ki őszinte kapcsolatokat. Ezeket az ismeretségeket tehát nem korlátozhatjuk csak a kért szívességekre (ebben az esetben valószínűleg hamar véget is érnek). Ha ebből az irányból közelítjük meg a dolgokat,  a fenti két idézett mondatot is szemlélhetjük másképpen, és így könnyebben érhetjük el céljainkat - a másik segítségével, de negatív érzések nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr652182231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása