Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Webtudat sokpontnulla

2010. július 28. - pattani

Számtalan dolog van, amire álláskeresésnél figyelni kell, azonban nem szabad elsiklani az általunk esetleg láthatatlannak gondolt apróságok mellett sem. Ilyen például a közösségi oldalakon lévő profil, amit nem árt néha újragondolni, mivel a HR-esek, és leendő munkaadók is ellenőrizhetik adatainkat, viccesnek gondolt képeinket, videóinkat, esetleg mások által feltöltött, de megjelölt képeket. Továbbá nem utolsó szempont a közös ismerős keresése, esetleg leinformálása sem.

Nem kell azonban ettől annyira megijednünk, hiszen mások is csak emberek, valószínű, hogy leendő interjúztatónknak is van kapcsolati hálója a facebookon vagy iwiwen, és ő is figyel arra (jobb esetben), hogy ne kerüljenek ki róla kínos képek. Így tehát mi is tudunk kicsit tájékozódni az interjú előtt, ami azonban nagyon fontos, hogy az így talált információkat mindenképpen okosan kell kezelni. Nem feltétlenül jó, ha a közös ismerős említésével nyitunk az első találkozáskor, azonban ha okosak vagyunk, akkor még előnyt is kovácsolhatunk tudásunkból.
 
Az azonban fontos, hogy közben a rólunk kialakítandó képet mindenképpen hozzuk összhangba profiloldalunkkal, és ha nem akarjuk, hogy blogunkhoz leendő főnökünk is hozzáférjen, ne reklámozzuk azt adataink között.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr172182190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása