Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Egyet fizet, kettőt kap – a munkaerőpiacon is

2011. január 14. - pattani

A job-sharing Magyarországon még kevésbé elterjedt foglalkoztatási forma, azonban sok problémára jelenthet megoldást. Elsősorban például a gyesről visszatérő kismamáknak, akik legszívesebben csak részmunkaidőben dolgoznának, azonban mint tudjuk, nálunk ez is elég nehéz…

Szóval, a dolog lényege, hogy egy 8 órás munkaidőt két ember tölt ki. Mik is lehetnek ennek a formának az előnyei a munkaadó számára?

A pénzügyi oldalról a kevesebb járulékfizetés, természetesen. De ezenkívül letenném a voksomat a nagyobb fokú kreativitás mellett is, persze csak akkor, ha az adott két ember jól tud együtt dolgozni. Ebben az esetben a kiválasztási folyamat kicsit nehézkes, nagyfokú ember – és önismeret kell hozzá.

Persze nem csak a „hátrányos” helyzetűek számára lehet optimális ez a fajta munkamegosztás: családi vállalkozásoknál, vagy akár menedzseri szinten is kifizetődő lehet a job-sharing. Előbbinél kézenfekvőnek is nevezhetnénk a dolgot, utóbbinál a már korábban említett kreativitást tudnám a legerősebb érvként felhozni. Persze kérdés, hogy a közép- és felsővezetők számára kielégítő lenne-e a kevesebb stresszel és munkaidővel járó kevesebb fizetés…

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr392583051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása