Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

30 milliárdos veszteség szakember hiány miatt

2011. január 25. - pattani

Nemcsak Magyarországon, Németországban is nagy problémát jelent a megfelelő munkaerő megtalálása a vállalkozások számára. Az Ernst and Young felmérése szerint a német középvállalkozások 73%-a nagyon nehezen talál szakképzett munkaerőt, és emiatt évi mintegy 30 milliárdos bevételtől esnek el.

A munkaadók azonban bizakodóak, a vállalkozások mintegy negyede tervez új munkaerőt alkalmazni, a nehézséget leginkább csak a kiválasztásban látják. Üzleti helyzetüket majdnem mindenki (92%) látja jónak, ami még a válság előtti időben is meglepetés lett volna. Leépítést csak minden tizenhetedik cég tervez.

A legnagyobb problémát a cégvezetők számára a növekvő nyersanyagárak (66 százalék), az emelkedő energiaárak (64 százalék), a nagy államadósság (55 százalék), valamint a konjunktúra alakulása (52 százalék) jelenti.

A felmérésben az Ernst & Young 3 ezer, 30-200 főt foglalkoztató német céget kérdezett meg, 80 százalékban nyugat-németországi vállalkozásokat. A reprezentatív mintavétellel vizsgált cégek felének éves bevétele 30-100 millió euró között van, ágazati bontásban 45 százalékuk a szolgáltatási, 13 százalékuk az ipari szektorban működik.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr422611971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása