Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Fuss, ugass, fizess! Íme, a világ legállatibb csapatépítő biznisze!

2012. március 22. - nagymenő

 A hír a ködös Albionból származik, kezeljük hát ennek megfelelően.

Juhászkutyának állni. Állítólag ez a legújabb őrület Angliában. Mindezt csapatépítő, stressz levezető céllal. Egy, a karrierépítésben megcsömörlött üzletember juhtenyésztőnek állt, ám mivel csupán az üzleti élet könyöklős részét unta meg, a pénzt viszont továbbra is szereti, valami egészen furcsát talált ki. Szerinte kiváló módja a csapatépítésnek és a feszültség levezetésének, ha valaki juhászkutyának áll. Birkák szanaszét a mezőn, jönnek a városi öltönyösök, és terelnek… Röviden ennyi a lényeg. Ami egy született juhászkutyának ösztön, a menedzsereknek kihívás: egymással együttműködve az akolba kell terelni a birkákat, akik persze sokkal inkább legelésznének szabadon. A tréning ára körülbelül 700 ezer forint.

Nyilván, a főnöknek megéri, hogy kifizesse.

Persze, nem biztos, hogy kellően végiggondolta. A juhászkutya ugyanis, bár terel, cseppet sem „nyájas” jószág. Túl sokat ugat.

Hogy jó választás-e kutyaként viselkedni, egyértelműen munkahely és beosztás függő. Az állatvilágból ellesett példák azonban hasznosak lehetnek. Gondoljunk csak bele, micsoda munkahelyi előmenetelre számíthat például egy kaméleon. Vagy a cicamica, aki folyton a főnöknek dorombol. Esetleg a szorgos méh, aki körbedongja a királynőt.  Hal, aki némán úszik az árral.

Tényleg! Vennem kéne egy akváriumot. Aztán párszázezerért jöhetnének hozzám a cégek csapatot építeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr204332473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.27. 12:54:12

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a
süti beállítások módosítása