Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Piroslap a gyermekmunkának

2014. április 02. - nagymenő

168 millió gyereket dolgoztatnak embertelen körülmények között, bántják őket és sokukat szexuálisan is zaklatják. A fájdalmaikra, és a kimerültség ellen drogokat adnak nekik, a szökés ellen pedig fegyveresekkel felügyelnek rájuk. Az ENSZ munkaügyi szervezete az ILO Braziliában szervezett konferenciát a gyermekrabszolgákról és ott hírdette meg világméretű kampányát a "Piroslapot a gyermekmunkának", amelyben világsztárok, énekesek, sportolók és művészek is közreműködnek.

 

A "Piroslap" a világ összes országában ugyanazt jelenti, valami, ami tilos. Ezért választotta ezt a szimbolumot a kampány fő motivumának.

Cher, a színészek Susan Sarandon, Tim Roth, Wagner Moura, Jon Tenney, Olivia Wilde, Jason Sudeikis, Rob Morrow, csak néhány név azok közül akik támogatják a kampányt. Zenészek Hans Zimmer és Pharrell Williams is támogatója. A 2014-es labdarúgó világbajnokságon és a 2016-os riói olimpián lesz a kampány központi eseménye.

Az első ilyen kampány 2002-ben indult. A mostani harmadik kampányhoz eddig 152 ország csatlakozott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr445890781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyerekpornó rendező 2014.04.03. 13:15:26

Leszarom, nem fogom azert dragabban venni az ajfont, mert kis szarhaziak kenyeskednek. Eppenseggel tobb gyerekmunkra volna szukseg, es nem csak az iparban.

Jock Ewing 2014.04.03. 13:24:34

Ezek a gyerekek egytől egyig amerikai vállalatoknak termelnek...
Persze közvetett módon.
süti beállítások módosítása