Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Az aktív állásvadászok sikeresebbek!

2014. április 14. - nagymenő

Mit csinálsz akkor, ha valamit nagyon meg akarsz szerezni? Mondjuk megtetszik valaki? Addig mész, addig nyomozol, addig kutakodsz, amíg mindent megtudsz róla és utána célba tudod venni. Megnézed a neten, megnézed a facebook-ját, megkérdezed az ismerőseidet, hogy ki ismeri. Azt is megpróbálod kideríteni, mikor mit csinál! Vagyis nyomozol! Jó állás kell? Keresd meg, nyomozz és szerezd meg! A tapasztalatok szerint, ha Te magad kutatod fel a későbbi munkahelyed, vagyis egy vérbeli állásvadász vagy, akkor jobban szeretsz majd ott dolgozni és sikeresebb is leszel.

Benedict-Cumberbatch-as-S-009.jpg

Két féle álláskereső van. Aki az álláshirdetéseket böngészi, és aki az állásokat. Az előbbi olyat kap, amilyet felkínálnak neki, az utóbbi pedig olyat, amilyet kinézett magának. Döntse el mindenki melyik utat választja, de tény, mostanában azok járnak jobban akik maguknak kaparják ki a gesztenyét. Ott nincsenek kellemetlen kompromisszumok, vagy ha van is néhány, akkor is tudja az ember, hogy miért vállalta be.

Egy kutatás azt vizsgálta, hogy mitől függ egy munkatárs sikere, vagyis az, hogy valaki sikereket ér el, eredményesen építi a karrierjét. Hogy olyan munkát végez amit szeret és, hogy annyit keres, amennyit akart. A kutatás eredményei egyértelműen megmutatták, hogy azok lesznek eredményesebbek, sikeresebbek, azok kapják meg a munkájukért elvárt pénzt és azok lépnek előre, akik tudatosan, aktívan vadásznak az állásra.

Aki energiát fektet abba, hogy a számára leginkább megfelelő állást találja meg, az elkötelezettebb is.

Persze az embernek lehet szerencséje, de a kutatás szerint azok keresnek többet, akik kinéztek maguknak egy pozíciót, nyomoznak utána és aztán megszerzik. Az állásvadászok ugyanis határozottabbak, céltudatosabbak, felkészültebbek, és ezeket a tulajdonságokat a cégek értékelik. Az állásvadászok 20-30%-kal többet keresnek, mint a pusztán hírdetéseket bujó társaik.

Az állásvadászok ritkábban váltanak munkahelyet és gyorsabban lépkednek felfelé a ranglétrán. Hiszen az állásvadászok jobban ismerik azt a szektort, azt az iparágat amiben dolgoznak és jobban ismerik, értik azt a céget ahol dolgoznak. Vagyis jobban meg tudnak felelni az elvárásoknak és jobban tudnak érvényesülni is.

Hogyan lehetsz állásvadász?

Minden az egyetemen kezdődik. Az állásvadászok 70%-ka az egyetem alatt már gyakornokoskodott legalább egy helyen, de 30%-k négy munkahelynél is több helyen volt gyakornok. A kutatás szerint aki több helyen volt gyakornok, nagyobb valószínűséggel találta meg elsőre azt a munkahelyet az egyetem után, ahol a karrierépítést elkezdhette.

A sikeres állásvadászok majd 90%-ka gyakornokoskodott ingyen is.

A legérdekesebb eredmény pedig az, hogy akik tudatosan vadásznak, azok 80%-ka célba is talál. Ötből négy állásvadász ha nem is elsőre, de másodikra megtalálja magának azt a munkát, amit áhított, azzal a pénzzel, amire vágyott. Na ezért érdemes tudatosan vadászni és nem csak sodródni az áláshirdetések árjával.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr696028239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása