Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Homofób a TOP 7. legjobb munkahely

2014. szeptember 15. - nagymenő

Mitől lesz egy munkahely a világ legjobb munkahelye? Mert például megszavazzák. A voksokhoz nem kell nagy dolgokra gondolni. Mondjuk ingyenes bio ételekre, „környezetbarát takarításra”, ingyenes hajvágásra, vagy például gyermek megőrzésre, ingyenes óvodára. Aztán nem árt, ha korlátlanul jár a szabadság, vannak ösztöndíjak, nem is beszélve a masszázs és a jóga lehetőségéről. De valóban ezek az apróságok miatt lesz egy munkahely a világ legjobb munkahelye? Igen!

Az egyik legnagyobb álláskereső oldal a napokban tette közzé e témában készített kutatását. A GlassDoor.com 600 ezer alkalmazott megkérdezése után a Twittert rangsorolta az élre, amely az 5-ös skálán 4.5 pontot szerzett. Ebben az eredményben nyílván benne van, hogy a Twitternél régóta nem tartják számon a szabadságokat és a reggeli is ingyen van.

tw.gif

Egy tizeddel a második helyre szorult az Edelman PR ügynökség és holtversenyben harmadik a Google, ahol az ingyen koszt mellé még egészségügyi ellátás, óvoda és ki tudja még mi jár.

Azon már senki nem lepődik meg, hogy a TOP 10-es lista élén info techcégek vannak. Az azonban annál meglepőbb, hogy a 7. helyezett az a Chick-fil-A, amelyik a meleg ellenességéről lett híres a sajtóban, ráadásul egy gyorsétterem lánc, ahova nagyon sokan csak végszükség esetén jelentkeznének munkára. A megkérdezett alkalmazottak minden sztereotípia ellenére azt nyilatkozták, hogy boldogak. A cég minden róla szóló negatív sajtóhír ellenére családcentrikus és különösen fontosnak tartja a munkatársak hitéletét, és vasárnaponként például zárva tartanak. A Chick-fil-A eredménye is igazolja, hogy nincs egyértelmű recept a „Legjobb munkahely díjra”.

csik.gif

A kutatásból egyértelműen kiderült, hogy a különböző juttatások mellet van három tényező, ami alapvetően meghatározza, hogy valaki jól érzi-e magát a munkahelyén. Az első és legfontosabb a családias hangulat. Aki elkezd dolgozni, a családi közösséget váltja fel a munkahelyire. Ha ott is megtalálja azt amit a családjában megkapott, kötődni fog hozzá. A második a csapat. Azokat a cégeket szeretik általában, ahol jó a csapat. És a harmadik: az élvonalba tartozó cégeknél a dolgozók azt nyilatkozták, hogy azonosulni tudnak a céggel, az értékekkel, a célokkal, így a magukénak érzik azt, és ez motiválja őket abban, hogy jobban teljesítsenek.

giphy.gif

A kutatásban a kereseti lehetőségekre nem fókuszáltak annyira, mert azt tényként kezelték, hogy a pénz a legfontosabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr256699921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.15. 12:52:34

Egy normális munkahely. Ma már szégyellni kell, ha az ember normális.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.09.15. 22:29:06

Nahát. Vasárnap zárva tartanak? Ez szörnyű! Kötelezni kellene őket, hogy nyissanak ki vasárnap is, mint minden valamire való zsidó buzi hajcsárcég!

És aki náluk eszik, a náci, és aki ismer olyant, aki nálunk eszik, az fasiszta!

2014.09.15. 22:45:12

Nem értem, mit állít és mi mellett érvel ez a poszt. Hogy hogy lehet egy munkaadó vállaltan heteró-orientált? A beszúrt animgifek egyébként borzalmasan idióták, én nem raknám be sehova.

Mellesleg az egész blog tele van durva helyesírási hibákkal, leginkább az egybe-és különírás területén. Még a menüben is van egy. Akinek ennyire rossz a helyesírása, miért nem mondjuk a horgolást választja hobbinak a blogolás helyett?

Kiírhatnád mottónak, hogy semmi buzulás, csak kiverjük egymásnak.

YAN CHI 2014.09.15. 23:50:49

Nem "meleg ellenes", hanem melegházasság ellenes. Nem ugyanaz. Továbbá abortusz ellenes is. Atttól hogy egy üzlet tulajdonosa baptista, még adhat vállalható fizetést, teremthet elfogadható munkakörülményeket. Egy munkavállalónak ezek azért fontosabbak mint hogy miben hisz a főnök. Má persze ha ha nem egy népművészeti cserépedény az illető....

2014.09.16. 00:16:54

Hasonló felmérésekben a McDonalds Magyarországon mindig az első háromban végez (általában hasonló vérszopó multiszarokkal, Telenor és társaik), róluk köztudott, hogy kitöltetik meghatározott válaszokkal, vagy egyenesen a melósok helyett töltik ki a vezetők a kérdőíveket, kb lófaszt nem érnek ezek a felmérések. Ki a halál hiszi el, hogy önkéntes válaszadás alapján, egy, a munkavállalókkal szemben legendásan geci cég, ami éhbérért robotoltatja a cselédeket, kiemelkedően jó munkahely? A Twitterről elhiszem, az ilyen tápoltató szennyhelyekről nem, hogy reális a kép. A másik oldala a dolognak, hogy attól, hogy valaki nem szereti a melegeket, vagy csak ellenzi a melegházasságot, még lehet elvileg korrekt munkaadó, neadjisten korrekt ember. Nemár, hogy a buzzerszimpátia legyen a mérce.

Alaister Grand 2014.09.16. 01:28:53

Gyorsétterem, ahol boldogok az alkalmazottak? Királyfi, hány éves vagy?
Egyébként nem értek egyet a hármas listával. A tökéletes munkahely számomra
- nyugis
- ergonomikus
- támogató

braue 2014.09.16. 04:16:24

Te nem vagy tisztában a honofób szó jelentésével. Meg még sok mindennel. De akkor miért írsz blogot?

Halálosztó Babgulyás 2014.09.16. 04:41:07

Egy munkahelynél 3 dolog egészséges elegye számít.
Első a pénz. A hentes leszarja a másik két pontot.
A második, hogy szeresd, amit csinálsz.
A harmadik a munkahelyi légkör, amit a posztoló valamiért háromfelé bontott.

zsotti 2014.09.16. 05:13:07

@maxval a bircaman:
Az elvakult bigott vallásosság már egyáltalán nem számít normálisnak.

Nzoltan 2014.09.16. 06:06:27

@zsotti: Viszont van egy nem is olyan kicsi réteg, akinek rndben van, hogy a fōnōke valamilyen vallású és nem homokos.
Különben nem tudom miért lett mérce a másság elfogadása? Eredetileg senkit nem is érdekelt, csak most mindenkinek az arcába tolják, mintha kötelezō lenne. Ha akaja, ha nem.

Nzoltan 2014.09.16. 06:07:24

@zsotti: Ja, és ez magánügy. A buzulás miërt nem lehet magánügy?

Nancsibacsi 2014.09.16. 06:24:02

Ezeknek az amcsiknak vagy természetes a jólét, vagy borzasztó szégyenlősek. Tőlem ha megkérdeznék hogy mi fontos egy melóhelyen, akkor:
1. Legyen sok pénz.
2. Legyen dinamikus a munkaidő (tudjak ügyet intézni előtte/utána), de ne legyen túlóra.
3. A főnök ne legyen idióta/elmebeteg.

Munkahelyre dolgozni járunk. Amit ezek akarnak, az önmegvalósítás, meg jó hangulat, meg hasonlók, az otthonra valók. Én leszarom hogy nem jó a csapat, ha kapok mondjuk magyar viszonyok között bejelentett fizuban nettó 400ezret, napi 8 óra munkáért, amit akkor kezdek/fejezek be amikor akarok, egy olyan főnök alatt, aki nem szektás (mint mondjuk a Doclernél), nem akar hétvégére csapatépítést csinálni, és ha 1x én vagyok a szakember, és nem ő (mert mondjuk nincs is megfelelő irányú képzettsége) akkor nem kinyilatkoztat, hanem kérdez.

Behajtó70 2014.09.16. 06:26:05

A homofóiát a konkurencia ragasztotta rájuk, ugyanis így harcolnak a nagy liberálisok a "piacgazdasagban". Pont ugyan az, mint itthon a nácizás.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.16. 07:14:17

@zsotti:

Mióta bizottság a rossz elutasítása?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.09.16. 07:26:15

@zsotti:

És a buziságon kívül mi számít normálisnak, szerinted? Ilyen ez a világ: mindenki megőrült, hisz rajtad kívül mindenki a forgalommal szemben közlekedik.

Tudományos libsizmus 2014.09.16. 07:28:34

Megnyugtató, hogy ilyen cégek is vannak.

inebhedj - szerintem 2014.09.16. 07:47:45

Ez egy másság-ellenes poszt a Phare "Te is más vagy, de már nem sokáig" kampányának támogatásával.

Flúgatlan 2014.09.16. 08:01:59

Számomra pozitív lenne, ha a munkahelyem homofób lenne. Jobban érezném magam tőle. Gondolom, annál a cégnél is így van.

Pláne, hogy itt a "homofóbia" nem a buzik bántalmazását jelenti, hanem pl. azt, hogy elfogadják és hirdetni merik a nyilvánvaló igazságot: egyneműek kapcsolatára nem szabad ugyanazt a "házasság" szót használni, mint a különneműekére.

tisztapista 2014.09.16. 08:37:16

Felteszem a kérdést fordítva:
- Valaki azt feltételezte, hogy a homokosokat ajnározó munkahelyek bármivel is jobbak mint a többi?

Ugyanmár. Ez csak retorika, amit a HR-esek találnak ki. A "melegbarát cégek" is kidolgoztatjáka beledet, és elzavarnak, ha nem teljesítesz. Talán éppen azért állnak ki a homo-jogokért, hogy az elküldött munkatárs ne tudjon diszkriminációra hivatkozni.

A munkahelyen dolgozni kell, a cégvezetésnek pedig támogatni kell a csapatmunkát, szerintem erről szól a toplista, és nem a melegségről.
süti beállítások módosítása