Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Állásajánlatok decemberre

2014. november 28. - nagymenő

Elfogyott a pénzed karácsony előtt és szükséged lenne egy kis extra bevételre? Van egy jó hírünk! Egy csomó cég keres az év utolsó hónapjára exra embereket. Csak egy példa. Az Amazon a karácsony előtti hetekre, amikor kb. 2500 terméket adnak el percenként, ezresével vesz fel alkalmi munkavállalókat. Az idén egészen pontosan 19 ezer állást hírdettek meg. És, hogy ezek a termékek el is jussanak a megrendelőkhöz, a világ postái is százasával veszik fel az embereket egy-két-három hétre. Itt van 4 tipp, hogy hol keress magadnak munkát, ha nem tudsz az Amazonhoz elmenni.

Az utcán, szó szerint

A karácsonyi nagybevásárlásokat a kereskedők sem bírják extra segítség nélkül. Az "eladót keresünk" feliratok november végétől december 23-ig egyre több üzlet kirakatában megjelennek. Ilyenkor az üzlettulajdonosok is rugalmasabbak. Te mondhatod meg, hogy hány órát akarsz dolgozni. Ha csak félállást tudsz vállalni, akkor dolgozhatsz akár munka után is vagy hétvégén, de rengeteg teljes munkaidős állás van. Keresnek eladót, árufeltöltőt, takarítót, ügyfélkapcsolati munkatársat. Te dönthesz, hogy melyik érdekel.

Hotelekben

A kereskedelem mellett a legnagyobb igény extra ember a hoteleknél, éttermekben van. December elejétől a céges bulik, év végi üzleti vacsorák igényelnek több embert, karácsonykor és szilveszterkor pedig az ünnepet szállodákban töltők adnak több munkát. Különösen igaz ez az olyan régiókra, mint a síközpontok, fürdők, wellness hotelek. Mindenhol, ahol az évközbeni hosszú hétvégék is zsúfoltak. Nézz körül, ha ilyen környéken laksz, biztosan találsz egy-két hetes munkát.

Szupermarketek

Ahogy a plázákban, kirakodóvásárokon, a szupermarketekben is nagy szükség van a segítőkre a halas pulttól az elektronikai részlegig. Kellenek az eladók, árufeltöltők, takarítók, de a raktárosok is. A nagyobb multi láncok hem saját hatáskörben oldják meg a felvételt, hanem munkaerő-kölcsönzőkkel együttműködésben. Ha ilyen helyen akarsz dolgozni, akkor a kölcsönző cégekkel vedd fel a kapcsolatot.

És végül - A Mikulás mellett

Ha van kedved színészkedni, ha szereted az alkali szerepeket, mint a "rénszarvas" vagy a "krampusz", akkor irány az első rendezvényszervező cég. Ott nagy valószínűséggel kaphatsz valami állást. Fontos, hogy legyen türelmed a gyerekekhez!! Tudnod kell azt is, hogy ez egy strapás meló, kint az utcán, a legnagyobb tömegben, reggeltől-estig, egy nehéz szarvas jelmezben, vagy egy vicces fekete cuccban.

hujesanta.gif

A Mikulásnak dolgozni persze vicces, a pénzkereseten túl több lehetőség nincs benne. Viszont egy szupermarket, egy hotel, egy étterem jó referencia lehet egy önéletrajzban. Az egyáltalán nem rossz pont, hogy ebben az időszakban csak három hetet dolgoztál egy helyen, sőt. Később egy cég, egy hotel, vagy egy szupermarket HR vezetője azt látja majd, hogy Te a legnagyobb pörgésben is megálltad a helyed. Ez pozitív. 

Másrészt azt sem szabad kizárni, hogy egy ilyen alkalmi együttműködés során találkozol valakivel, aki látva a törekvésedet később munkát ajánl! A végén még az is megtörténhet, hogy karácsonyra egy új állásod is lehet. Ezért pedig érdemes bevállalni valami alkalmi kiegészítést is.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr516940433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Plumper 2014.11.29. 12:04:27

Gratulálok, hogy amerikai cikket és viszonyokat sikerült átvenni. A tippjeitek itthon nem működnek.
süti beállítások módosítása