Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Az álláskeresés egy állás

2014. december 02. - nagymenő

Mi a sikeres álláskeresés titka? Mit csinálnak másként azok, akik gyorsan találnak maguknak állást és ráadásul olyat, amilyet kerestek? Nem kell bonyolult dolgokra gondolni. A válasz: time management! Hogy jön ide a time management, vagyis amit magyarul az időgazdálkodás? A választ a szakértők adják meg.

A legtöbb álláskereső azt várja, hogy a sültgalamb a szájába repüljön. Keresget, nézeget, válogat és amíg az álomállást meg nem találja a kisujját sem mozdítja. Miközben

az álláskeresés egy állás!!

 

Ezt kevesen fogják fel. Pedig az álláskeresésről érdemes úgy gondolkodni, mint egy olyan folyamatról ami nem lehet sikeres, ha nem látjuk a célt, a cél felé vezető utat és nem teszünk meg mindent, minden pillanatban azért, hogy a célt elérjük.

Aki itt most azt érzi, hogy üres közhelyeket pufogtatunk, ne menjen sehova, most jön a konkrétum!

Hayley Stovold, head of content for CV app and career site Jobulo:"Közhelyes, hogy az embark azért keresnek új állást mert a régit, vagy a jelenlegit már unják, vagy éppen azért mert keveset keresnek.  Nagyon fontos, hogy amikor valaki állást keres, mindig tarts fejben, hogy miért. Erre azért van szükség, mert ez egy fontos motivációs tényező. Ha minden nap ott van előtted, hogy elégedetlen vagy a béreddel, az nagyon ösztönző tud lenni. Ha csak hónap végén vagy elégedetlen, amikor elfogyot a pénzed, de erre 5-én már nem is emlékszel, soha nem fogsz váltani. Írd ki a konyhád falára, hogy azért keresel új állást mert a mostanit utálod és nem fizetnek meg!

3.gif

Clare Evans Time Management For Dummies szerzője szerint: "Sokmindenre igaz, de az álláskeresésre különösen, hogy csak akkor érsz célt, ha tudod, hogy mi a cél. Ha ugyanis van célod, akkor azt is meg tudord határozni, hogy mit kell tenned a célod érdekében. Az önmagában nem cél, hogy többet akarsz keresni. Mert ha csak ennyit akarsz, akkor nem tudhatod, hogy merre kell indulni. De ha azt tudod, hogy az XY cégnél akarsz Z pozícióban többet keresni, akkor már könnyebben meg tudod tervezni, hogy odáig hogy juthatsz el.

Fülöp Zsuzsa a ManpowerGroup kiválasztási szakértője: "A lényeg a kezdőrugás és utána pedig lépésről-lépésre. Adj magadnak minicélokat, nem kell azonnal megváltani a világot, nem lehet azonnal megtalálni az álomállást. Ha zsúfolt a napod, akkor oszd be, egy kis papírkára írd le, mit kell elintéznek, kit kell felhívnod, kivel kell találkoznod és ahogy az egyiket megoldottad, húzd le a listáról, mint feladatot. Ez valóban time management. Csinálj fontossági sorrendet, ne csapongj. Sokat segít az álláskeresésben, ha csinálunk egy olyan listát is, amelyben összegezzük a váltás előnyeit és lehetséges kockázatait is. Ez nagyon motiváló.

Állást keresni főállású feladat, úgy is kell kezelni. Ez nem az a feladat, amit az ember lefekvés előtt végez, vagy kévészünetben - mondta Fülöp Zsuzsa.

1.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr756951209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása