Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Nyaralj és turbózd fel az önéletrajzod!

2015. május 13. - nagymenő

Elindulnál világot látni? Rajta! Sokan félnek attól, hogy ha az egyetem elvégzése után szeretnének egy kis időt kalandozással tölteni, olyan lyuk lesz az önéletrajzukban, ami miatt aztán romlanak az esélyeik, magyarázkodniuk kell a potenciális munkaadóknak, miért is nem dolgoztak hónapokon keresztül.

Pedig ha az utazás többet jelent, mint a tengerparti sütkérezés, akár komoly lendületet is adhat a karrierünknek.

111_1.jpg

Ha valaki 5 éven át folyamatosan tanult az egyetemen, teljesen érthető, hogy elfáradt. Egy hosszabb utazás alkalmas arra, hogy feltöltsük az elemeket, és tiszta fejjel gondolkodjunk arról, valójában mit is szeretnénk csinálni. Egy hosszú vakációról általában úgy tér haza az ember, hogy tele van energiával, és bátran vág új dolgokba.

Tanulj! Vagy éppen abból volt elég? Amikor valaki utazgat, észre sem veszi, de napról napra tanul meg új dolgokat. Keresheted tudatosan a hivatásodhoz kapcsolódó újdonságokat, de ha mást nem teszel, mint beszélgetsz, akkor is fejlődsz. Az utazás a nyelvtanulás legjobb módja - mondta Dalányi László a ManpowerGroup magyarországi ügyvezetője.

Építs kapcsolatokat! Soha nem tudhatod, hogy aki lyukas pólóban és kitaposott bakancsban éppen a tiéd mellé dobja le a hátizsákját, a dolgos hétköznapokon otthon mit csinál. Szerezz barátokat és használd a közösségi médiát! Bármilyen hihetetlenül hangzik, így is lehet állást találni!

Önkénteskedj! Kaland és munkatapasztalat egyben. A világ szinte minden pontján lehet önkéntes munkát találni. Így valóban értékes munkatapasztalatra tehetsz szert – igen, ez az, amit a pályakezdőknél leginkább hiányolnak a munkaadók. Ráadásul a tapasztalat hiánya amolyan 22-es csapdája. Honnan szerezhetne tapasztalatot az, aki nem kap munkát, mert nincs tapasztalata? Százból 63 HR-es azt mondja, hogy azok az önéletrajzok, amelyekben külföldi önkéntes munka szerepel, elsőre felkeltik az érdeklődésüket, vagyis nem landolnak automatikusan a kukában.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr267457060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása