Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Hihetetlen nyári munkák a napfény komornyiktól a kutya szörf oktatóig

2015. június 04. - nagymenő

Ez biztos kamu! Ilyen valójában nincs is! Dehogynem! A vendéglátóiparban bármi megtörténhet., sokkal inkább jól megfontolt Őrültnél őrültebb új munkakörök bukkannak fel egymás után. Valószínű persze, hogy nem a szükség marketingszempontok hívták ezeket életre.

A kaliforniai Loews Coronado Bay Resort saját kutya szörf oktatóval rendelkezik. Az oktató 2005 óta dolgozik a szállodánál, igaz, először csak a kétlábú vendégeket tanította. Murphy nevű pointer kutyáját először szórakozásból állította a deszkára. A produkciónak akkora sikere volt, hogy más gazdig is úgy gondolták, a négylábú kedvenceknek is jár az aktív kikapcsolódás. Azóta a kutya szörf tanfolyam hivatalosan is helyet kapott a szálloda programkínálatában.

 

Vadőr a reptéren? Nem is olyan messze, Zürichben van ilyen állás. A Zürichi reptér ugyanis egy mocsaras természetvédelmi terület szomszédságában épült, így a hódok, szarvasok gyakran tévednek a kifutópályák közelébe. Hogy a vadőr tulajdonképpen az állatok vagy a repülők biztonságára ügyel? Tulajdonképpen mindkettőre. A legfőbb feladata megakadályozni, hogy a gépek és az állatok elkerüljék a találkozást. Egyébként ez a foglalkozás annyira nem is fura. Ferihegyen is dolgoznak solymászok. A Sólymok ugyanis szétkergetik a madárrajokat, amelyek veszélyt jelenthetnének a fel- és leszálló repülőkre.

m2.jpg

A Rosewood hotellánc különleges szolgáltatásai közé tartozik az illat-komornyik. A különlegesen jó szaglással megáldott alkalmazottakat a nap 24 órájában bármikor a lakosztályukba rendelhetik a vendégek. Ilyenkor a komornyik ezüsttálcán viszi a legkülönlegesebb parfümöket és kölniket, a szolgáltatást igénybe vevő vendégeket pedig szakszerű tanácsokkal is ellátja arról, milyen alkalomra milyen illatkombináció ajánlott. A hotellánc külön felhívja arra a vendégek figyelmét, hogy minden szállodájában más-más illatok közül választhatnak, amelyek kifejezetten az adott hotel és város hangulatához passzolnak.

m4.jpg

A légi dada szolgáltatás az Etihad Airways, vagyis az Abu Dhabi légitársaság kínálatában szerepel. A jól képzett gyermekgondozók feladata, hogy szórakoztassák a kicsiket az utazás közben, így biztosítva nyugodt repülést a szüléknek, és nem utolsó sorban a többi utasnak. A dadák feladata az etetés és a pelenkázás, de az idő nagy részét mégis a játék teszi ki. Ehhez minden felszerelés adott, a társasjátékoktól a kisautókig vagy éppen zsírkrétákig.

m5.jpg

Ha az illat komornyik nem lett volna eléggé bizarr, tavaly nyáron Jersey szigetén a Club Hotel and Spa bevezette a napfény komornyik állást. A nyár ugyanis annyira forró volt, hogy a vendégek szenvedtek a hőségtől és gyakran leégtek. A napfény komornyik azonban folyamatosan ellenőrzi, hogy a napozókat megfelel.ően védi-e az 50 faktoros naptej. A kenegetésen kívül hűtött törölközőt, jeges dinnyeszeleteket szolgál fel, illetve hűsítő arcpermettel teszi elviselhetőbbé a napon henyélést.

m6.jpg

Napfény után Dr. Árnyék, a Maldív-szigeteki Four Seasonsből. Dr. Árnyék fehér köpenyben, nyakában sztetoszkóppal járkál a napozóágyak között, és napszemüveg lencséket tisztogat. Hát igen, a napolajos kéz kellemetlen foltokat hagy az üvegen, így Dr. Árnyéknak nem kell attól félnie, hogy elveszíti az állását. A doktort mindenki valódi orvosnak nézi, egészen addig, amíg nem közli, hogy ő csak napszemüvegeket gyógyít.

m7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr117517458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása