Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Őket nem lájkolta a főnök......

2015. szeptember 17. - nagymenő

Ne posztolj olyasmit, ami később kínos lehet! Unalmasan hangzik? Nem lehet elégszer mondani! Nap mint nap veszítik el emberek a megélhetésüket azért, mert olyat raktak ki a Facebookra, amit nem kellett volna. Sokan saját hülyeségük áldozatai, de vannak olyanok is, akiknek a főnöke túlzottan vaskalapos.

Egy brit nő esküdtként vett részt egy bírósági tárgyaláson. A felelősségének súlyával tisztában volt, ezért fura módszert választott, hogy biztosan jó döntést hozzon. Az ügy részleteit megosztotta a Facebookon, és szavazásra buzdította az ismerőseit. A szavazás eredményéről nincs hír, a nőt azonban azonnal kizárták az esküdtszék tagjai közül.

ma1_1.jpg

A National Suisse biztosító társaságnak ennél kevesebb is elég volt ahhoz, hogy kirúgja egyik alkalmazottját. A nő migrénre panaszkodott, és kérte, hagy maradjon otthon, az elsötétített szobában. Aztán Facebookozni kezdett. Többet vissza sem kellett mennie az irodába. A főnöke szerint ugyanis ha a kijelző fénye nem zavarta, dolgozni is tudott volna.

Az angliai Swindon Great Western kórházának több dolgozóját függesztették fel azért, mert az éppen aktuális Facebookos kihívásnak hódoltak a munkahelyükön. A „feküdj hasra a munkahelyeden” játék nem jött be a főnökségnek, így amikor meglátták a fotókat a neten a kórház padlóján, a műtőasztalon vagy éppen a helikopter leszállón hasaló kollégákról, azonnali hatállyal felfüggesztették a munkaviszonyukat.

ma2_1.jpg

Azonnal repültek, és nem repülnek többet azok a légiutaskísérők, akik a Facebookon beszélték meg munkahelyi kalandjaikat. A Virgin Airlines tizenhárom stewardesse nem csupán arról cserélt eszmét, hogy egy-egy gép motorját hányszor kellett javítani, vagy arról, hogy csótányok vannak a fedélzeten, de időt és energiát nem kímélve pocskondiázták az utasokat is, akiktől végső soron a fizetésüket kapták.

Egy nappal azután, hogy egy hatodikos diák meghalt egy tengerparti osztálykiránduláson, a 15 éve tanító Christine Rubio a következő ízléses posztot osztotta meg: „Azt gondoltam, én is a tengerpartra viszem kirándulni az osztályomat. Utálom őket.”

„Ez szexi!” – így kommentelte egy bronxi tanár egyik tanítványa képét. Ő sem tanít már tovább.

Ashley Payne egy bulifotót posztolt. Ez is elég volt a kirúgásához. Ő egyelőre harcol, hogy visszakaphassa az állását.

ma4_2.jpg

Nathalie Blanchard-t 2008-ban munkaképtelennek nyilvánították depresszió miatt. A kanadai biztosítótársaság, amely a járadékát fizette, ellenőrizte a facebook oldalát, ahol számtalan képet talált a tengerparton koktélozó vagy éppen chippendale klubban szórakozó hölgyről. Azóta nem kap segélyt.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr407794612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.09.18. 08:31:17

Mindent ésszel használunk. Vagy nem használunk. Előbb-utóbb mindenki rájön.

2015.09.18. 08:46:22

Ashley Payne-t leszámítva (feltéve, ha tényleg az a bulifotó, amit a posztban látok) az összest megértem, hogy miért rúgták ki.

Kicknick 2015.09.18. 10:19:09

@field 64: hát igen, milyen jó főnök is az aki azért kirúg valakit mert lefekszik a padlóra 3 mp-re. Ha ilyen főnököm lenne konkrétan én is kirúgatnám magam.

Retekbácsi 2015.09.18. 15:39:44

Ashely Payne az nagyon erthetetlen. Na jo nem, hiszen amerikaban tortent.
Egy tanarno, aki posztolt egy nyaralasi fotot, amin sor van a kezeben/sort iszik. Ezert rugtak ki. Nem diakokat vitt nyaralni, hanem o maga udult. (Akkor sem ertenem, ha diakokat vitt volna, de azzal lehet vitatkozni.)

www.georgianewsday.com/news/61845-teacher-ashley-payne-fired-for-posting-picture-of-herself-holding-beer-on-facebook.html

2015.09.21. 11:59:27

@Kicknick:

A munkahelyre szerintem az embereknek dolgozni kéne járniuk, és nem ökörködni. A magam rosszindulatával biztos vagyok abban, hogy aki földre fekszik a munkahelyén, mert még akkor is valami Facebook-ökörségen jár az agya, annak ezzel valójában jóval több ideje elmegy, mint az a pár másodperc, amíg az akciót végrehajtja. Mert utána posztolja a képet, meg visszajár nézegetni, hogy hányan lájkolták, vannak-e hozzászólások, és ha igen, akkor válaszol is rájuk stb. Ez egy kórházban vagy egy repülőtéren egyáltalán nem ártalmatlan mellékes elfoglaltság.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.09.27. 17:47:53

Az esküdteket sorsolják és nekik kell dönteniük, nem az ismerősöknek...

@Kicknick: Lefekszik a műtőasztalra...

@Retekbácsi: Egyik kezében bor, a másikban sör, ez nem nyaralási fotó, hanem "most nagyon berúgok" fotó...
süti beállítások módosítása