Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Ebben a 10 brit városban a legjobb dolgozni – London lemaradt a listáról

2016. február 08. - nagymenő

Pszichológusok vizsgálták, melyik az a 10 város Nagy Britanniában, ahol a legjobb dolgozni. A munkavállalókat a munka-magánélet egyensúlyról és a karrier lehetőségekről kérdezték. Íme, a toplista, egy kis munkavállalói indoklással.

gb.jpg

  1. Bristol

„Bristolban csodás dolgozni” – állítja Jonathan May, aki a Hubbub nevű helyi cég vezérigazgatója. „Megvan a nyüzsgés és a kultúra, mint egy nagyvárosban, ugyanakkor a közösségi érzés, barátságosság is. Az irodák olcsók a nagyvárosokhoz képest. Sok a zöld, lehet bringázni, tele van kis üzletekkel.”

  1. Southampton

„Southamptonban erős a közösségi szellem, nagyszerű hely munka szempontjából” – mondja Crystal Mintram, építész-technikus. „Bár vannak nagy cégek, a külső kerületek dugig vannak kis, helyi, független vállalkozásokkal. Rengeteg lehetőség adódik önkéntes munkára, amitől az ember egy gondoskodó közösséghez tartozónak, fontosnak érzi magát. Ez egy igazán különleges város.”

  1. Manchester

Manchester a BBC és a média városa. „Rengeteg izgalmas dolog történik mostanában Manchesterben.” – mondja James Layfield, a helyi Central Working nevű cég igazgatója. „Az ember úgy érzi, a jövő egyik nagyszerű, globális városában dolgozik, és ez optimistává, motiválttá teszi a munkavállalókat.”

  1. Nottingham

„Egyáltalán nem lep meg, hogy Nottingham bekerült a top 10-be.” - Mondja Aaron Dicks, az Impression nevű helyi cég igazgatója. „A kreatív negyedbe történt beruházások és a Google partnercégek növekvő száma miatt ideális hely kreatív vállalkozások számára. És van még valami, ami vonzó lehet, bármely iparágban dolgozik is az ember. Rengeteg bár és étterem van itt, valamint számos szabadidős lehetőség.”

  1. Sheffield

„Itt jól és boldogan lehet élni” véli Ruth Günay, aki a Lokanta nevű török étterem társtulajdonosa. „Az emberek barátságosak. Ez egy kicsi város, erős közösség, ugyanakkor virágoznak a művészetek, a kultúra, és nagyon sokféle munkalehetőség van. Sok errefelé a független vállalkozás, ami boldogabbá teszi az embereket, hiszen saját vágyaikat valósíthatják meg. 

  1. Plymouth

„Plymouthnak már a fekvése is gyönyörű, rengeteg a park, lenyűgöző a látvány” – Mondja a helyi fotós, Amber McCarthy. „Nyugodt város, egyszerű itt dolgozni. Úgy tűnik, mindenki kicsit lassabban csinál mindent, mint máshol, de a lényeg, hogy elvégzi a feladatát. Jó itt dolgozni, a nagyvárosok állandó rohanásától távol. Én biztosan nem mennék máshova.”

  1. Brighton

„Brighton tele van színekkel. Ez a digitális start-upok központja.” véli Sophie Turton, aki egy hasonló cégnél dolgozik. „Persze, ezt elmondhatjuk Londonról is, ami a különbség, az a munka-magánélet egyensúly. Nálunk szokatlan, ha egy cég elvárja az alkalmazottól, hogy túlórázzon mindenféle kompenzáció nélkül. Minden sétatávolságon belül van, így nem kell stresszelni az ingázás miatt. Brighton bátorítja az egyéni elképzeléseket. Élvezet itt dolgozni, inspiráló itt élni.”

  1. Birmingham

„Jó Birminghamben dolgozni. Demográfiai szempontból ez Európa legfiatalabb városa, talán ebből fakad a mindenütt érezhető optimizmus.” mondja James Whatmore, a JobLogic igazgatója. „ A város elég nagy ahhoz, hogy sok munkalehetőséget biztosítson, az infrastruktúra és életstílus szempontjából minden adott, ami egy nagyvárosban kell, ugyanakkor mégsem túl nagy ahhoz, hogy megtartsa a barátságos arcát”

  1. Liverpool

„Liverpool az egyik legvidámabb város. Az emberek barátságosak, együttműködőek, támogatóak.” – véli Matt Kennedy, a Launc22 nevű start-up inkubátor cég menedzsere. „Igazi kozmopolita hangulatú hely. Az elmúlt évszázadban hatalmas utat tett meg, és azt hiszem, mindenkiben ott van az izgalom és a kíváncsiság, vajon mit tartogat számára a jövő.”

  1. Norwich

Norwichban a munkavállalók 77%-a mondja azt, hogy szereti a munkáját. „Norwich azon kevés városok egyike, amelyek megőrizték identitásukat, és roppant erős bennük a közösségi érzés. Az emberek mennek az utcán, köszönnek egymásnak, a bárokban megjegyzik, hogyan iszod a kávéd, mindent tudsz arról, ami helyben történik.” – mondja a helyi újságíró, Lauren Razavi. „Egészen biztos, hogy ez az erős helyi öntudat hozzájárul ahhoz, hogy Norwich lett az első a listán. Itt olcsóbb az élet, és sokkal barátságosabb, festőibb hely, mint mondjuk London vagy Manchester.”

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr428370934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.02.08. 21:34:55

Az egyértelmű, hogy a túl nagy és már semennyire nem angol Londonnak nincs helye ilyen listákon, viszont Birmingham 3. helyét nem értem. Ronda, lepukkant iparváros, ahol semmi sincs...
süti beállítások módosítása