Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Hogyan élje túl a foci EB-t a munkaadó?

2016. június 15. - nagymenő

Holnap nem megyek dolgozni! – posztolták több ezren a facebookon a tegnapi győzelem után. Hogy sokan tényleg otthon maradtak, vagy valahogy mégis bementek a munkahelyükre, és próbálták valahogy kihúzni a munkaidő végéig, nem tudni. A Manpower munkaerő-piaci tanácsadó cég azonban már az EB kezdete előtt kiadott egy „kisokost” a munkaadóknak, amelyben tanácsokat ad a bajnokság idejére. Az első és legfontosabb, legyenek jóval rugalmasabbak, mint máskor!

A foci Eb idején az átlagosnál jóval többen veszik ki egyszerre szabadságukat, ha megtehetik. Ugrásszerűen megnő azoknak a kollégáknak a száma, akik egyik napról a másikra beteget jelentenek. Aki viszont az irodában marad, többet lóg a neten és a közösségi oldalakon, mint a rendes hétköznapokon.

focieb.jpg

A tanácsadók javaslata az, hogy a bajnokság idején adjunk lehetőséget a munkatársaknak arra, hogy rugalmasabban kezeljék a munkaidejüket. Nézzük el a késést, ha a munkatársak előző este ünnepeltek, ugyanakkor követeljük meg, hogy hozzák be a lemaradást, maradjanak tovább - mondta a Manpower tanácsadója Bácsfalvi Judit. Vagy épp fordítva: ha tudják, hogy koraeste számukra fontos mérkőzést játszanak, érkezzenek a munkába korábban, végezzenek a feladatokkal, és nyugodtan induljanak szurkolni még a hivatalos munkaidő lejárta előtt. Persze a játékszabályokat nem csak a pályán, hanem a munkahelyen is be kell tartani, így ezeket a lehetőségeket és elvárásokat előre tisztázni kell.

Ha arra nincs lehetőség, hogy a munkaidőt rugalmasabbá tegyük, tévén lehet követni a meccset. Még így is jobban jár a munkaadó, mintha a munkatársak ellógnának vagy titokban kattintgatnának a neten az eredményekért. Ráadásul a közös meccsnézés jót tesz a csapatszellemnek, növeli a dolgozók lojalitását.

A legtöbb munkahelyen szigorú szabályok vonatkoznak az internet és a közösségi oldalak használatára. Ilyenkor érdemes lazítani rajtuk egy kicsit. Fontos azonban, hogy megbeszéljük: a szabadabb netezés csak az EB idejére vonatkozik. A munkatársak könnyebben zökkennek vissza a hétköznapokba, ha azt érzik, a számukra fontos alkalmakkor nem korlátozzák őket, a szabályok alól vannak kivételek, a hétköznapokon érvényes „házirend” nem ellenük van.

A rugalmasságnak is vannak persze határai. Sokak számára a meccsnézés, főként pedig az azt követő ünneplés, esetleg búslakodás elképzelhetetlen alkohol nélkül. Ebben a kérdésben viszont zéró toleranciát javasolnak a szakértők. A munkahelyen nincs helye alkoholnak, aki pedig részegen megy dolgozni, annak foci EB ide vagy oda, számolnia kell a következményekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr738812178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása