Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A munkaadók 57%-a szakemberhiányról panaszkodik

Hiányszakma Felmérés 2016

2016. október 25. - nagymenő

Egy év alatt tíz százalékponttal nőtt a munkaerőhiánnyal küzdő munkaadók aránya Magyarországon

A ManpowerGroup Tehetség Felmérésének kezdete, vagyis 2007 óta soha nem volt olyan magas a globális szakemberhiány, mint most. A magyar munkaadók még a világátlagnál is nehezebb helyzetben vannak, mivel a felmérés szerint Magyarországon a hiány 17 százalékponttal haladja meg a világátlagot. Globálisan és Magyarországon egyaránt a legnehezebb szakmunkásokat találni.

ManpowerGroup Éves Tehetség Felmérés 2016

Újabb csúcsot döntött a globális szakemberhiány. Világszerte a munkaadók 40%-ának okoz nehézséget, hogy megfelelő munkaerőt találjon. A ManpowerGroup 42 országot érintő kutatásából kiderül, hogy a tavalyi évhez képest kettő százalékponttal növekedett azoknak a cégeknek az aránya, amelyek toborzáskor nehézségekbe ütköznek. Magyarországon – a globális átlagot bőven meghaladóan – a megkérdezettek 57%-a nyilatkozott úgy, hogy nehezen talál megfelelő munkaerőt. Ez az arány a magyarországi felmérések történetében újabb rekordnak számít.

A munkaerőhiánnyal küzdő magyar munkaadók 32%-a arra panaszkodik, hogy a meghirdetett állásra egyáltalán nincs jelentkező. Csaknem ugyanennyien, 31%, a szakképzett pályázókat hiányolja. A munkaadók 12%-a azért nem talál megfelelő munkatársat, mert a jelentkezők az ajánlottnál magasabb bért szeretnének. 7-7% pedig a megfelelő kompetenciákat, illetve a szakmai gyakorlatot hiányolja.

A legtöbb munkaadó, a megkérdezettek 31%-a a már meglévő munkavállalók képzésével, fejlesztésével kíván megoldást találni a munkaerőhiányra. 16% nyilatkozott úgy, hogy kedvezőbb juttatásokat kínál, míg alig valamivel kevesebben, 13% az alapfizetésen túl kínál juttatásokat. 11% a keresési feltételeken módosít, míg a munkaadók 8%-a alternatív toborzási eszközöket vet be. Kiszervezéssel illetve belső átszervezéssel mindössze a munkaadók 4-4%-a próbálkozik.

A legnehezebben betölthető munkakörök 2016-ban Magyarországon:

  1. Szakmunkás
  2. Sofőr
  3. Mérnök
  4. Vendéglátóipari dolgozó
  5. Orvos
  6. Informatikus
  7. Csoportvezető
  8. Könyvelő és pénzügyi szakember
  9. Ápoló
  10. Betanított munkás

Dalányi László, a ManpowerGroup magyarországi ügyvezető igazgatója úgy látja: Bár világjelenségről van szó, az adatokból világosan látszik, hogy a magyar munkaadókat a globális átlagnál jobban sújtja a munkaerőhiány. Ennek oka, hogy nem csupán a hazai konkurenciával kell versenyezniük a megfelelő szakemberekért, hanem a nyugat-európai és a környező országok munkaadóival is. Ebben a versenyben a legnagyobb hátrányt az alacsony bérek jelentik. Jól látszik, hogy világszerte csaknem azonosak azok a szakmák, munkakörök, amelyekben a legnagyobb hiány mutatkozik, így egy képzett szakmunkás vagy informatikus könnyedén talál állást külföldön, a hazai béreknek sokszor a többszöröséért. A magyar munkaadók azonban úgy érzik, a bérek emelése a versenyképességüket veszélyeztetné, ugyanakkor a szakemberhiány mostanra olyan méreteket öltött, hogy az ugyancsak a versenyképesség rovására megy.

A legnehezebben betölthető munkakörök 2016-ban GLOBÁLISAN:

  1. Szakmunkás
  2. Informatikus
  3. Értékesítő
  4. Mérnök
  5. Technikus
  6. Sofőr
  7. Könyvelő és Pénzügyi szakember
  8. Csoportvezető
  9. Gépkezelő
  10. Irodai asszisztens

A legnagyobb munkaerőhiánnyal a világon Japán küzd, csakúgy, mint az elmúlt években. Itt a megkérdezettek 86%-a mondta, hogy nehezen talál megfelelő munkavállalót. Taiwan 73%-kal második a sorban, ezt követi Románia (72%), Hong Kong (69%), Törökország (66%) és Bulgária (62%).

Eközben a kínai munkaadóknak csupán 10%-a panaszkodik arra, hogy nehezen talál megfelelő munkavállalót, de jóval az átlag alatt van a Norvég (16%), Holland (17%), Egyesült Királyság (18%), Írország (20%) és Svájc (20%) mutatója is.

Miközben a munkaerőhiány a globális átlagot tekintve alacsonyabb, mint Magyarországon, világszerte jóval nagyobb azoknak a munkaadóknak az aránya – 53% a hazai 31%-kal szemben – akik a munkavállalók folyamatos képzésével, fejlesztésével próbálják megoldani a problémát. Ez hatalmas ugrást, csaknem 20% pontos növekedést jelent az előző évhez képest. A tavaly mérthez képest ugyancsak feltűnően nagyot változott az informatikus hiány. Míg tavaly az IT állások a lista kilencedik helyén szerepeltek, most a másodikra ugrottak, vagyis az elmúlt évtizedben soha nem volt még akkora kereslet az informatikában jártas szakemberekre, mint most.

 

2016_tss_hungary_infographic_hu-page-001.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr711820321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.10.25. 12:39:33

A vendéglátóipari dolgozó érdekes kategória. Tudok olyan, idegenforgalmáról ismert településről, ahol a munkanélküliséggel egyenlő szakácsnak vagy pincérnek tanulni, miközben a helyi éttermek panaszkodnak a munkaerőhiányra. Talán egy kis figyelmet kellene fordítani a pályakezdők betanítására...

gyongyi70 2016.10.27. 08:47:27

Valóban érdekes jelenségek vannak Maon. Egyfelől állandó a panasz, hogy ez nincs, az nincs, másfelől több ismerősöm állítólag hiányszakmára jogosító képesítéssel nem tzalál munkát, mert elmúlt "annyi". (Nem kell sokra gondolni, 45-50 fölött halott vagy a munkaadók szerint.)

Kivlov 2016.10.27. 08:49:50

Mi az hogy csoportvezető??? Az egy beosztás, nem szakma, vagy munkakör.
Lehet a takarítóknál is csoportvezető, a bányászoknál, vagy pl egy bankban is. Melyikből van hiány?

Egyébként meg emberi bérek kellenének itt a titok nyitja.

Brix 2016.10.27. 09:04:54

Nincs munkaerő hiàny, csak alulfizetettség, a legtöbb esetben...A termelékenység a a nyugati 80%-a, a bérek még mindig az egyharmada...Adjon vissza a tőkés a profitból, akkor mindjàrt lesz munkavàllaló a legtöbb pozícióba...A belterjes szakmàkat , mint az orvosi, meg kell reformàlni, hogy csökkenjen a munkaerőhiàny...Migràns viszont ide nem kell....Azok csak letörnék a magyar munkavàllaló alkupozícióit!

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2016.10.27. 09:18:43

Nem jó szó a "hiányszakma", mert inkább pénzhiány van és így a cégek nem tudnak embert szerezni. Az nem szakemberhiány, hogy a szakember máshova megy dolgozni, nem hozzám.

jotekony koc 2016.10.27. 10:01:16

@Kivlov: Ismerősöm szerint náluk sem találnak csoportvezetőt, mert majdnem semmivel se nagyobb a bére, viszont neki kell huzakodnia mindenkivel a beosztáson, a csoportvezetőt utálják és fúrják, és ha már eleget utálták és fúrták, akkor meg kirúgják, hogy nyugalom legyen. Ezt lassan mindenkivel megcsinálták, úgyhogy már senki nem vállalja.

Amúgy náluk folyamatosan hirdetnek állást, de már 6 éve létszámstop van, úgyhogy csak annak a helyére vesznek föl valami ismerőst a beszállítók közül, aki elhúzott a szar fizetések miatt.
Hirdetésre jelentkezőt egyáltalán soha nem vesznek fel.

BitPork 2016.10.27. 10:07:40

Nem csak pénzhiány van. A munkaadók az esetek 99%-ban túlspilázzák a felvételi elvárásokat. Viccesek amikor pl informatikust keresnek de értsen a vashoz, tudjon hálózatot építeni, legyen legalább 4 nyelven senior programozó, nem árt ha webdesign-ban is otthon van, a képbót meg Corel alap, minimum 2 nyelven beszéljen a magyaron felül , elvárt a nagyvállalati szakmai tapasztalat mittomén legalább 2-5 év, és természetesen pályakezdő legyen akinek lehet mondani hogy van előrelépési lehetőség. De ugyan ez áll már lassan minden munkára.

Boka1 2016.10.27. 10:08:51

@Brix: Hofi mondta 40 éve: tud úszni? Nem. És, ha megfizetjük?

Már a szar megy külföldre is. 5 éve mondom, hogy csak a hulladékból lehet válogatni.
Ellenben ma már nincs ki tanítson. A jelenlegi tanárok több mint a fele felesleges, mint általában az állami szférának .

Kivlov 2016.10.27. 10:15:12

@jotekony koc:
Az oké!
De milyen csoportvezető legyen.
Ha pl eddig a WC pucolók csoportvezetője voltam, akkor holnaptól mehetek az OTP központba csoportvezetőnek, nulla pénzügyi tudással? Nem hinném.
Ezt mondom: ez nem szakma, ez egy beosztás.

HaCS 2016.10.27. 11:48:22

Egy kevés indulat azért dúl bennem ebben a témában.

Tisztelt Munkáltatók!
Önök a 2008-as válság alatt, és utána még jó pár évig olyan szinten vették semmibe a saját dolgozóikat, hogy azt szavakkal nem lehet leírni. 3-5-10 éve önöknél dolgozó bevált munkaerőtől váltak meg tollvonásokkal. Évekig tartó bérstop, kifizetetlen túlórák, évente "újrakezdődő" munkaviszonyok, és hosszasan sorolhatnám még a finomságokat, amikkel sok helyen számolnia kellett a munkavállalóknak. Borzasztó kilátástalanság kell ahhoz, hogy valaki hosszú évek, évtizedek után szakmát váltson. Arról nem is beszélve, hogy családjától elszakadva, vagy éppen családostul egy másik országba költözzön. Új életet kezdjen. Önök még akkor sem érezték a helyzet súlyát, amikor már a hűségesek, és a balekok kezdtek felmondani. Az önök által vágyott "képzett munkaerő". Azaz Micike, aki gombokért csinálta a teljes cég bérszámfejtését, a nyugdíj- és tb- ügyintézéssel együtt (persze 4 órában), és hazaindulás előtt még a főnök cipőjét is kipucolta. Csakhogy Micike nincs többé, mert elbocsátották/felmondott. És négy felmondott Micikéből egynek a szakmából lett elege, egynek az országból, a maradék kettő, meg többé soha nem lesz balek. Uraim! A több éves/évtizedes tapasztalattal rendelkező munkavállalókat nem lehet csak úgy leakasztani a szögről egyik pillanatról a másikra. Nem a fán teremnek. Évtizedes léptékben a képzési rendszer a maga korlátaival, ki is termelt egy rakásnyi munkaerőt, csak nem becsülték meg őket. Úgy is mondhatnám elherdálták. Honnan kívánnak most hirtelen több éves tapasztalattal rendelkező munkaerőt, ha az utóbbi években senki nem foglalkoztatott ilyen embereket? Akiket mégis, azokkal meg úgy bántak, ahogy.

Zsoltbacsi 2016.10.27. 13:18:47

@HaCS:

Egyetertek, ev(tized)ekig azt hallgattuk, hogy "ha nem tetszik, el lehet menni, 100ak allnak sorba a helyedre". Most visszanyalt a fagyi

jotekony koc 2016.10.27. 13:45:43

@HaCS: Talán, ha egyszer felvennék azokat a topis, kövér-sovány-kócos-koros munkanélkülieket, akik még reménykedve bekopognak, képeztetnék őket, akár nyelvre is, akkor lenne egy lojális dolgozójuk, aki nem megy el, de ezt úgysem fogják megtenni.

Úgy tíz éve a Mercédesz például úgy vette föl a dolgozókat, hogy fél éves németintenzívet és kiutazást adott hozzá, mert belátta, hogy aki tud nyelveket, az nem akar Kecskeméten dekkolni.
És hamarabb tanul meg egy fölvett lelkes munkanélküli egy németül, mint egy kényszerből idehelyezett német főnök magyarul.

lüke 2016.12.13. 12:53:26

Nagy hiányszakma birtokosa vagyok.S ebben a szakmában kis kivétellel minél öregebb vagy annál jobb!
Mégse jó,hogy néhány nagy tapasztalatú körtanár az ötödikre botorkál a táskával 70 felett!
süti beállítások módosítása