Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

106 éves a világ legidősebb menyasszonya

2017. február 06. - nagymenő

A 106 esztendős brazil Valdemira Rodrigues de Olivera a hétvégén mondott igent 66 éves kérőjének, és ezzel hivatalosan is ő lett a világ legidősebb menyasszonya.

106.png

Az összesen 172 éves pár három évvel ezelőtt ismerkedett meg egy idősotthonban, ahova a vőlegény azért került, mert csaknem két évtized munkanélküliség után hajléktalanná vált, fél oldala lebénult, és képtelen volt egyedül gondoskodni magáról. Valda és Jaco az első pillanatban egymásba szerettek. Mint mondják, a másikban megtalálták lelki társukat, sokat beszélgetnek, együtt ebédelnek, vacsoráznak, a társalgóban mindig egymás mellett ülnek.

Amikor az idősotthon gondozói egymástól függetlenül megkérdezték őket, mi a legnagyobb vágyuk az életben, mindketten azt válaszolták, hogy a házasság, és egy kicsike ház, ahol együtt élhetnek. Valdo és Jaco korábban soha nem volt házas, az orvosok pedig azt mondták, már késő, hiszen nem csupán a másikról, de saját magukról sem tudnak gondoskodni. Az ápolók azonban nem adták fel. Teljesíteni akarták a szerelmespár álmát, és – ha már a házasságról nem lehet szó – óriási eljegyzési partit rendeztek nekik.

A vőlegény úgy nyilatkozott, még mindig hisz abban, hogy feleségül veheti szerelmét, és az eljegyzés egy óriási előrelépés.

Valda boldog, de realistább: Tudom, hogy nem történhet meg, de szeretnék úgy gondoskodni Jacoról, mint egy igazi feleség. Főzni rá, mosni a ruháját, gondoskodni róla.

Ha a házasság mégis összejönne, Valda megdöntené az ausztrál Minie Munro rekordját, aki 1991-ben, 102 évesen mondta ki a boldogító igent 83 éves vőlegényének.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr7312188530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása