Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Nincs új a nap alatt! 2017-es tavaszi trendek

2017. február 23. - nagymenő

Hogy mi a baj 50 fölött a divattal? A méret? Nem. A fazon? Dehogy! Csak az, hogy nincs benne semmi újdonság! Az elmúlt néhány évtizedben láttunk – és kipróbáltunk már szinte mindent. És van néhány ruhadarab, amit – még ha tökéletesen is állna – inkább meghagyunk azoknak a generációknak, amelyek még nem tudják azt, amit mi már igen.

Az idén úgy tűnik nagy divat lesz a body. Ismét – mondja, aki még élénken emlékszik a nyolcvanas évekre. Nos, a body kétség kívül csinos. Valahogy mégsem ez ugrik be elsőre róla. Sokkal inkább az a rengeteg macera, amit a mosdó látogatás jelentett. Köszönjük, de bajlódjon a kis patentokkal más! Ugyanez a helyzet az overallokkal is, amelyek szintén reneszánszukat élik.

nincsuj2.jpg

Szerencsére azonban akadnak szép számmal olyan irányzatok, amelyek szép emlékeket idéznek. Itt van rögtön az a sok csík! A tengerész stílus örök, rendszeresen visszatér a divatba. Nem véletlen! Üde, vidám, elegáns – és minden korosztálynak jól áll! A csíkoknál csak egyre kell figyelnünk: a széles, keresztbe futó sávok egy mérettel nagyobbnak mutatnak.

Általában igaz ez a nagyméretű, színes mintákra is. A trükk itt annyi, hogy a mintáknak jó helyen kell lenniük. H valaki például a lábaira büszke, nyugodtan húzzon egy virágos nadrágot – szigorúan egyszínű felsővel.

nincsuj3.jpg

A divattervezők az idén végre lemondanak a szűk, test vonalát követő fazonokról. A lágyesésű fazonok, a hullámzó, harang szabású ujjak, a laza kabátok, a szélesebb fazonú felsők divatosak – és nem csak a tizenéves piszkafa lányokon állnak jól.

Tetszenek az atléta fazonú, vagy vállpántos ruhák, de nem akarsz túl sokat mutatni? Ez a te szezonod! Egy egyszerű póló, amit a ruha alá húzunk, eltakarja a kényes részeket, és ráadásul szuper menő!

Bár a legtöbb nő drámaként éli meg, ha egy számmal nagyobb ruhát kell vennie, ne ragaszkodjunk a megszokott mérethez! Ruhából, felsőből nyugodtan vegyünk egy számmal nagyobbat. A próbafülkében általában csak álldogálunk a tükör előtt, egy ruhában azonban mozogni, ülni, járni is kell – és nem árt, ha mindezt kényelmesen tehetjük. Ráadásul a kicsit bővebb ruha nem emeli ki azt, amit nem szeretnénk közszemlére tenni. Ha zavar minket a méret, amikor a boltból hazaértünk, gyorsan vágjuk ki a címkét – és felejtsük el örökre!

nincsuj4.jpg

A nadrágoknál más a helyzet: ha a próbafülkében belepréseltük magunkat, maradhat. Egyrészt, mert az anyag úgyis mindig enged egy kicsit, másrészt, mert összetart, formálja az alakot. A pocakra hízóknál a magasabb derekú fazon az előnyösebb, így elkerülhető az a bizonyos muffin-deréknak nevezett jelenség.

A tíz centis tűsarok biztosan jól mutat a divatfotókon, de lássuk be, valódi kínzóeszköz. Szerencsére a sarkak magassága az idén nem a Mount Everestet idézi. A legjobban viszont azok járnak, akik szívesen húznak edzőcipőt: a kényelmes darabok között rengeteg csinos, nőies fazon akad.

nincsuj5.jpg

És hogy valóban nincs új a nap alatt, arra bizonyíték, hogy az igazán trendi kiegészítőkért nem is a saját ékszeres ládikánkat kell feltúrni, hanem a nagymamánként. Az art deco stílusú fülbevalók, brossok az ide tavasz és nyár igazi sztárjai lesznek!

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr1412285789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása