Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Füvező nagyik

250%-kal nőtt az idős marihuana használók száma az Egyesült Államokban

2017. március 02. - nagymenő

Ruth Brunn 98 éves. Egy idősotthonban él. Kerekesszékkel közlekedik. Soha korábban nem használt semmiféle drogot. Az utóbbi időben azonban a napi rutin részévé vált nála egy kicsi zöld cannabiszolajjal töltött kapszula. „Nem érzem, hogy különösebben feldobna, a fájdalmat viszont tompítja.” – mondja az idős asszony, aki évtizedek óta szenved ízületi fájdalmaktól.

Nem ő az egyetlen rendszeres kannabisz fogyasztó a new york-i idősotthonban. Az intézmény vezetősége ugyanis szokatlan lépésre szánta el magát: a hagyományos, receptre felírt gyógyszerek helyett alternatív medicinaként használják.

Módszerük szokatlan, de nem egyedülálló. A krónikus fájdalmat egyre több intézményben kúrálják ily módon. A kannabisz ugyanis sokkal kevésbé addiktív, mint a morfin tartalmú fájdalomcsillapítók, és gyakorlatilag nincs semmiféle mellékhatása – állítják a módszer pártolói.

fuvezo3.jpg

Persze rengeteg olyan otthon is van, ahol az orvosi célú kannabiszt, noha legális, nem alkalmazzák. Hivatalosan. Amióta ugyanis több amerikai államban legalizálták rekreációs céllal a marijuanát, egyre több idős ember használja. Igaz, nem a kapszulába zárt kivonatot, hanem a „hagyományos” füvet. „Nem hirdetjük, de szemet hunyunk felette” – nyilatkozta az egyik ilyen otthon vezetője.

Felmérések szerint a 65 évnél idősebbek képviselik azt a korosztályt, amelyben a leglátványosabban emelkedett a fogyasztók száma, az elmúlt években 250%-kal!

A marihuana orvosi hatásait egyre többen kutatják. A fájdalomcsillapítás mellett az eddigi eredmények szerint a rákbetegek állapotát javítja, hatásos a zöldhályog kezelésében, a sclerosis multiplexben és Alzheimer-kórban szenvedőknél, az epilepszia és a Chron-betegség kezelésében.

„Nagyon fontos lenne a felvilágosítás, az edukáció.” – figyelmeztetnek még azok az orvosok is, akik egyébként támogatják a kannabisz orvosi alkalmazását. „Míg az elszívott fűnek vannak káros mellékhatásai, a kannabisz olajnak gyakorlatilag nincsenek. Mindenképpen oda kell figyelni az adagolásra is, hiszen az idős emberek szervezete sokszor máshogy reagál, mint mondjuk a negyveneseké.”

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr712306825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.03.03. 06:51:05

"Az utóbbi időben azonban a napi rutin részévé vált nála egy kicsi zöld cannabiszolajjal töltött kapszula. „Nem érzem, hogy különösebben feldobna, a fájdalmat viszont tompítja.” – mondja az idős asszony"

Persze, hisz kapszulában nyilván CBD (Cannabidiol) van, ami nem pszichoaktív, de van gyógyhatása. Ezt egyébként Európában is több helyen is árulják.
Tehát ez nem egy drog, nem szívsz be tőle. Amúgy a beszívással sincs semmi baj persze, ezerszer szolidabb, veszélytelenebb dolog, mint mondjuk a részegség...
Az alkohol ezerszer károsabb, de mégis sok idős ember használja, leépül tőle.

Időseknél, akár halálos betegeknél még ami nagyon érdekes, hogy LSD fogyasztása hatására elmúlik a haláltól, elmúlástól való félelmük. Nem kell folyamatosan fogyasztaniuk, csak egyszer használják, majd soha többé, de az az egy trip olyan nyugalmat, tapasztalást ad nekik, ami kiiktatja az elmúlástól való félelmüket.

Persze a keresztényfasiszta Magyarországon csak házipálinkával lehet kiütni, rombolni magát az embernek.

2017.03.03. 07:10:22

Tehát még egyszer: a kis kapszulában az a gyógyhatású zöld olaj a CBD, Cannabidiol, ami nem drog, nem pszichoaktív, kb. 0.1% THC-t tartalmaz, tehát attól nem lesz bedrogozva senki.

A füvet szívó öregek máshol viszont rendes THC tartalmú cannabist szívhatnak, ami szintén kifejt gyógyhatást, de emellett be is szív az illető, ami persze veszélytelenebb dolog, mint mondjuk pár whisky legurítása.
süti beállítások módosítása