Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A Divathét meglepetése: Minden korábbinál több 50 fölötti modell a kifutón!

2017. április 10. - nagymenő

A stílus időtlen – szokták mondani. A legnagyobb divatházak viszont végre-valahára elismerik: kortalan is! A statisztikák szerint a 2017-es őszi divatot bemutató Fashion Weeken minden eddiginél több 50 fölötti modell lépett kifutóra, kétszer annyi, mint a félévvel korábbi, és négyszer annyi, mint a másfél évvel ezelőtti bemutató sorozaton.

fw.jpg

Összesen 21, 50+-os modell szerepelt, ami azt jelenti, hogy a modellek 0,29%-a tartozott ehhez a korosztályhoz. Bár a kifutókat még mindig a csontsovány és nagyon fiatal lányok uralják, úgy tűnik, valami végre elkezdődött, és a divatipar rájött arra, hogy a sokszínűség gyönyörű. Nem csak az idősebb korosztály képviselői vonultak ugyanis minden eddiginél nagyobb arányban, hanem a plus size és színes bőrű modellek is.

A híres Fashion Weeket egyébként egyszerre rendezik a világ nagy divatfővárosaiban, így a statisztikákból az is kiderül, mely divatközpontok a legnyitottabbak. London nyert, hiszen itt összesen 7 ötven fölötti modellt válogattak be a szereplők közé, a második pedig New York és Milánó, ahol mindössze egyel kevesebbet. A divatiparban egykor egyeduralkodónak számító Párizs úgy tűnik sokkal nehezebben újul meg: a francia fővárosban mindössze két idősebb modell szerepelt a bemutatókon.

A tervezők – vagy közülük páran – úgy tűnik, végre belátják: a szépség nem csak egy fajta lehet. Nyilván, pénzügyi megfontolások is állnak döntésük mögött, hiszen az 50 pluszos korosztály inkább képes megfizetni a méregdrága ruhákat, mint a tizenévesek. Ezzel együtt rengetegen üdvözlik, hogy a divatbemutatók világában a való világ sokszínűsége is feltűnik. De ez ma még szenzációs hírnek számít. Az igazi áttörést az jelentené, ha ez olyan természetessé válna, hogy az újságok már nem is írnak róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr1712414821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása