Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Csólyospálos kontra Peking: 10-1!

Szenior Olimpia a Tisza partján

2017. július 01. - nagymenő

Csólyospálos a Kiskunság keleti peremén, Kiskunmajsától 12 km-re fekvő, kevesebb, mint 2000 fő lakta település. Hogy mi köze az óriás kínai metropoliszhoz? 2008-ban, a Pekingi Olimpia évében Kapás Sándor, akinek a település határában van birtoka, úgy gondolta, a környék nyugdíjasainak is jár a mozgás, a sport, a versengés élménye – nem csak virtuálisan, a televíziók képernyője előtt, hanem a valóságban is.

Így született a Csólyospálosi Olimpia ötlete, mely aztán akkora sikert aratott, hogy hagyománnyá vált. Azóta minden esztendőben, június második hétvégéjén rendezik a mozgás ünnepét, amely nevében még mindig az első, eredeti helyszínre utal, ám a megnövekedett érdeklődés és a helyszűke miatt a közeli Tiszapartra költözött. Az idén immár a 10. Csólyospálosi Olimpiát rendezték, így a település a versenyek számát tekintve jócskán maga mögé utasította a kínai fővárost.

Az idén 50-en neveztek a nagy megmérettetésre, a viadal pedig szépszámú szurkoló közönség előtt zajlott. A versenyszámok között szerepelt az asztalitenisz és a petanque, a labdasportok szerelmesei pedig célba rúgásban és kosárra dobásban mérték össze erejüket, ügyességüket.

Mielőtt azonban a valódi verseny elindult volna, a szervezők közös bemelegítéssel lelkesítették a sportolókat és a drukkereket.

Bár a férfiak és a nők külön kategóriában indultak, a szuperdöntőkön vegyes csapatok küzdöttek egymással.

A szuperdöntők szuperbajnokaként végül Waldmann József állhatott a dobogó legfelső fokára, hiszen valamennyi versenyszámot, amelyben indult, megnyerte!

Egyedül a petanque pályán hagyott másoknak is esélyt, itt az eleve vegyes összetételű csapatból Szelezsán István, és Dr. Pető Zoltánné bizonyult a legsikeresebbnek.

A versengésben kellemesen megfáradt olimpikonokat és szurkolóikat a nap zárásaként bográcsban főtt pörkölt várta. Biztosak lehetünk benne: Csólyospálos ebben is jobb, mint Peking!

A Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) évek óta misszióként tekint a szenior mozgásra, és különböző események szervezésével igyekszik meghozni az idősebb korosztály sportolási kedvét. Idén a Voltaren Emulgel Forte támogatásával országszerte zajlanak a különböző szenior sétatúrák és sportnapok, amelyek célja felhívni a figyelmet az egészségtudatos életmódra. Az országos és regionális szenior sporteseményekről a www.amozgaskonnyedsege.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr8812627697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása