Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Ahol tárt karokkal várják a szeniorokat

Munkalehetőség az EUREST csapatában

2017. július 05. - nagymenő

A NYOSZ több mint két éve dolgozik azon, hogy a szenior korúaknak – vagyis 50 év felettieknek - munkalehetőséget találjon. A szövetség olyan együttműködő partnereket keresett, akik tisztességes munkáért tisztességes bért adnak, akik bejelentik a munkatársakat és nem utolsó sorban ki is fizetik őket. A NYOSZ partnere ebben a munkában megbízható partnerre talált a Silver Fox Hungary Kft.-ben . A munkaerő-kölcsönző szakemberei az elmúlt két évben kísérleti programban bizonyították: a szeniorokat szívesen fogadják a munkahelyeken. 

„Szeretek szeniorokkal együtt dolgozni, mert precízek, pontosak, nem késnek, a munkájukat lelkiismeretesen végzik. Ha lehetőségem van rá, a diákok helyett inkább szeniorokkal dolgozom együtt” – összegezte a kísérleti program tapasztalatait egy budapesti multinacionális társaság HR vezetője.

„Csaknem 10 éve foglalkozom a munkaerő-piaccal. A NYOSZ-szal együttműködésben három éve dolgozom azon, hogy a szeniorokat a munkaadók visszafogadják – mondta Rudi Péter a Silver Fox Hungary ügyvezetője. Azt tapasztaltam, hogy először mindenki egy kicsit meghökken, amikor diákok helyett szeniorokat javaslok, de aztán amikor megvalósul az együttműködés, mindenki hálás és elégedett – a munkaadók és a munkát vállalók egyaránt.

konyhai.jpg

A szenior korosztály foglalkoztatása egészen más, mint a diákoké. A nehéz fizikai munka valóban nem ennek a korosztálynak való és a 8 órás munkarend is hosszú bizonyos feladatok esetében. A munkaadók azonban megértették, hogy rugalmasnak kell lenniük, és hogy az elvégzett munka minősége sokkal fontosabb, mint az, hogy ragaszkodjanak a megszokott munkaerőpiaci sémákhoz.

Mostantól az egyik legnagyobb magyarországi közétkeztető társaság az EUREST is részese a programnak, és tárt karokkal fogadja a szeniorokat. Az együttműködés Budapesten indult, és júliustól már több szenior is munkába állhat. Ők valamennyien a NYUBUSZ (Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége) által értesültek a lehetőségről.

„Könnyű fizikai munkát tudunk ajánlani, általában 6 órában” – mondta Véghné Reményi Mária a NYUBUSZ elnöke. „Az elmúlt években elértük, hogy a szeniorokra másként tekintsenek, becsüljék meg őket. Sok munkaadó ugyanis azt gondolta, hogy aki nyugdíjas, az kevesebbet ér. Mi azonban kiharcoltuk, hogy ugyanolyan a feltételekkel foglalkoztassanak minket, mint a fiatalokat. A visszajelzések nagyon pozitívak, szeretnek velünk dolgozni.”

A NYOSZ és a NYUBUSZ célja egyaránt az, hogy a jövőben egyre több, és minél sokszínűbb munkalehetőséget találjon a tagjai számára. Ebben továbbra is a Silver Fox Hungary Kft. együttműködésére számít. A tervek szerint a következő hónapokban nem csak Budapesten, hanem az ország más területein is lesz munkalehetőség azoknak a szenioroknak, akik szívesen dolgoznának. 

Ha érdeklik a folyamatosan bővülő lehetőségek, keressék fel a Nyugdíjas Munkák facebook oldalt, valamint a generacionk.hu és a silverfox.blog.hu oldalt, illetve jelezzék szándékukat a nyugdijasmunkak@gmail.com e-mail címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr4712642409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása