Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A nyugdíjas, az új csodafegyver?

Tények és tévhitek

2017. november 16. - nagymenő

Amennyire leírta a magyar munkaerőpiac a szenior korosztályt az elmúlt évtizedekben, most a nyugdíjas szövetkezetek létrehozásával annyira fel is kapta. A munkaadóknak alapvetően másként kell gondolkodni a szenior korosztályról, alkalmazkodniuk kell az igényeikhez, és a folyamatok átszervezésével el kell tudniuk érni, hogy nem minimálbéres pozíciókban, hanem magasabb hozzáadott értéket előállító munkakörökben foglalkoztassák a szeniorokat.

Három évvel ezelőtt, mikor elkezdtünk nyugdíjas munkavállalókkal foglalkozni, kézenfekvőnek tűnt, hogy onnan enyhítsük a hiányt, ahol többlet van. A munkaadók eleinte idegenkedtek, nem értették, hogy a diák munkaerőt miért akarjuk nyugdíjasokra váltani. Később a tapasztalataik alapján belátták, hogy a szeniorok precízebbek, pontosabbak, lojálisabbak, mint például az y, z generációs diákok. Saját méréseink igazolják, hogy monoton munkafolyamatok ellátásában a szeniorok teljesítménye jobb. 

Tárgyalásainkon gyakran találkozunk azzal a tévhittel, hogy a szeniorokat „olcsó munkaerőnek” tekintik a munkaadók, de tévednek. Nem szabad így gondolni rájuk! A nyugdíjasok foglalkoztatása más munkaadói gondolkodást igényel, meg kell találni a feladatot számukra, amihez lehet, hogy a folyamatokat át kell alakítani, de ha sikerül megtalálni a helyüket a rendszerben, akkor már nem lehet különbséget tenni a szeniorok és a 30-40-es korosztály munkája, a munkájának az értéke között.

Rugalmasak és nincs karriertervük

Országos reprezentatív kutatásunkból tudjuk, hogy Magyarországon körülbelül 150 ezer olyan nyugdíjas munkavállaló van, aki hajlandó és képes is dolgozni. Első hallásra talán kevésnek tűnik, de ez egy Pécs nagyságú város lakóinak a száma. Ők egészen más céllal dolgoznak. Karriertervük már nincs, de például sokkal rugalmasabbak, akár a négy vagy hat órás, vagy akár a heti egy-két napos munkavállalásban. Tökéletesen alkalmasak önálló munkavégzésre és jó szervezők.

Tudomásul kell ugyanakkor venni, hogy a terhelhetőségük a korral együtt változik, ezért már nem alkalmazhatóak minden pozícióban. Ezért nagyon fontos a toborzás és kiválasztás folyamata. Tapasztalatból tudjuk, hogy más kommunikációs csatornákat használnak, esetükben az online nem mindig alkalmazható, a személyes kapcsolatnak sokkal nagyobb szerepe van. Mind a munka, mind az ajánlás bizalmi kérdés. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy a kiválasztásnak sokkal fontosabb szerepe van, hiszen csak azokat a szeniorokat szabad jelöltként ajánlani, akik valóban el tudják látni a feladatot.  

Munkaadói oldalon pedig a kedvező adózás miatt is indokolt lehet ez a választás. A nyugdíjas szövetkezet egy jó eszköz, de nem az új „jolly joker” a munkaerő-piacon. Sokan úgy értelmezik a nyugdíjas szövetkezeteket, mint az iskola szövetkezeteket. Ha csak jogi, munkajogi értelemben nézzük, még akár igaz is lehet. Más tekintetben viszont ez nem igaz. A nyugdíjasok foglalkoztatása sokkal több, mint rövidtávú árelőny. Sokkal több potenciál van ebben a korosztályban, mint sokan gondolják.

Amit hiába várunk a fiataloktól...

Amit az elmúlt három év során megtapasztaltunk az az, hogy a nyugdíjasoknak idejük van, amit szeretnének értelmesen eltölteni, aktívak, amire lehet építeni, és van havi fix bevételük, a nyugdíj, amit viszont nem szeretnének elveszíteni. Nyitottak mindenre, ami beilleszthető az életükbe, hajlandóak dolgozni, főleg, ha jó a társaság és jó a feladat, nyitottak arra, hogy új dolgokat tanuljanak, viszont nem szeretnek sokat utazni. Nem akarnak minden  áron dolgozni, viszont olyan skill, képesség, tudás megtalálható a nyugdíjasoknál, amit a piac a fiatalabb korosztályokban szinte hiába keres. Ez pedig a szervezés, problémamegoldó gondolkodás, és nem utolsó sorban a tapasztalat. 

A Silver Fox Hungary legfiatalabb munkavállalója 55 éves, a legidősebb pedig 80 éves. A legalacsonyabb végzettség a 8 általános, a legmagasabb az egyetemi doktorátus. A paletta tehát minden tekintetben színes, alapvetően a munkaadók nyitottságán múlik, hogy ezt az eddig elfeledett, ám annál tapasztaltabb korosztályt újra felfedezzék, tehetségüket, szorgalmukat a munkaerőpiac értékelje, használja. Most a piacon a sor, hogy megtanulja kiaknázni a szenior korosztályban rejlő lehetőségeket.

 

Rudi Péter, munkaerő-piaci szakértő

Kié lesz a vándorserleg?

Hódmezővásárhelyen félidőnél jár a versenyfutás a legsportosabb klubnak járó kupáért

2017. július 19. - nagymenő

Az alföldi város nyugdíjas klubjai nem csupán egy napot áldoznak a sportnak a nyári szezonban. Bicikli- és gyalogtúrákat szerveznek, havonta egyszer pedig a Hódtói Sportcentrumban gyűlnek össze, ahol 6-8 versenyszámban mérettethetik meg ügyességüket. Mielőtt előkerülnének a foci- és kosárlabdák, a résztvevők közös gimnasztikával indítják a napot. Így volt ez most, júliusban is, a különbség csupán annyi, hogy a nyári szünidőre való tekintettel jó néhány unoka is erősítette a csapatokat. Így a szokásosnál is többen, körülbelül 70-en vettek részt a programon.

4_1.jpg
Hódmezővásárhelyen komoly hagyományai vannak a szenior sportnak. A helyi nyugdíjas klubokat összefogó szervezet lassan egy évtizede szervez aktív kikapcsolódást biztosító programokat. A szórakozáson, az egészséges életmódon kívül pedig más jutalom is várja a résztvevőket. A szezon tavasszal kezdődik, és ősszel, a hidegek beköszöntével ér véget. A rendszeres versengések győztesét ilyenkor, egy bálon hirdetik ki. A kupa nem annak jár, aki a leggyorsabb, legerősebb vagy éppen legügyesebb, hanem az a klub teheti ki egy évre a vitrinbe, amely a legtöbb eseményen, a legnagyobb számú résztvevővel indult.

5_1.jpg
A környéken működő csaknem húsz klub több mint fele igencsak komolyan veszi a versengést, így egy-egy alkalommal átlagosan 50-60 fő, a túrákon pedig 100-nál is több nyugdíjas vesz részt. A kupa átadása mindig nagy eseménynek számít, de azok sem búsulnak, akik nem vihetik haza a serleget, hiszen ebben a versenyben mindenki nyer: szórakozást, élményt, egészséget.

2_1.jpg
A Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) évek óta miSSZióként tekint a szenior mozgásra, és különböző események szervezésével igyekszik meghozni az idősebb korosztály sportolási kedvét. Idén a Voltaren Emulgel Forte támogatásával országszerte zajlanak a különböző szenior sétatúrák és sportnapok, amelyek célja felhívni a figyelmet az egészségtudatos életmódra. Az országos és regionális szenior sporteseményekről a www.amozgaskonnyedsege.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Tavaly tanulták az első lépéseket, az idén már fellépésre készülnek a szombathelyi szenior táncosok

2017. július 10. - nagymenő

Ha Szombathely, tánc! Ki ne hallott volna a nemzetközi szinten is híres Savaria Nemzetközi Táncversenyről, amelyet 1966 óta minden évben megrendeztek. A városban a kecses mozdulatokat, a latin és standard táncok lépéseit már óvodás kortól tanítják. Így talán nincs mit csodálkozni azon, hogy a helyi nyugdíjasok is jóval túlteljesítették a szenior tánc program eredeti célját, vagyis azt, hogy könnyed, szórakoztató formában legalább egy kicsit mozogjanak.

Az első táncleckéket még tavaly szervezték a vasi megyeszékhelyen, a program pedig akkora sikert aratott, hogy a helyiek már akkor kérték: legyen újabb oktatás! Mint a Szombathelyi Nyugdíjas Szövetség elnöke, Dancs István fogalmazott: „Óriási igény van az idősebb korosztályban az efféle tánc irányába. Egyszerűen azért. Mert nem jelent akkora fizikai igénybevételt, mint a modern táncok, ugyanakkor kikapcsolódást jelent, és szellemi igénybevételt is.”

A nagy klasszikusok – keringő, tangó vagy éppen cha-cha-cha – helyett azonban kifejezetten a korosztályra szabott lépéseket gyakorolnak a résztvevők. Ekler Judit oktató ezt valamiféle szenior örömtáncként definiálta.
„Mindenféle táncstílusból, tánclépésekből, a legkülönbözőbb táncok dallamára, a néptáncok elemeit is felhasználva állítunk össze koreográfiákat. Rengeteg élményszerű dolog van benn. Mindenki megtalálja az ismerős dallamokat. Ez persze csak a kezdet, később olyan típusú nagyon bonyolult koreográfiákat állítunk össze, hogy a tánc gyakorlatilag egy lábon végrehajtott keresztrejtvény legyen. „

Az idén az oktatás mellet szenior táncklub is alakult, hogy a zene, a mozgás szerelmeseinek ne kelljen várniuk az újabb alkalomra. A klubnak csaknem félszáz tagja van, céljuk pedig nem más, minthogy olyan szintre fejlesszék tudásukat, amellyel már nagyközönség előtt is bemutatkozhatnak.

A tánc mellet a szombathelyi szeniorok persze számtalan más, mozgással kapcsolatos programon is részt vehetnek. Májusban például egy híján száz résztvevővel tartották a helyi sportnapot, amelyen ping-pong, sakk, petanque, darts, síkfutás, súlylökés és teke számokban mérhették össze erejüket és ügyeségüket a helyi idősek.

A teke, úgy tűnik, amúgy is népszerű a környéken, hiszen a szombathelyi nyugdíjas szövetség még az idén ősszel nemzetközi tekeversenyt rendez, melyre Burgenlandból és Szlovéniából is várnak csapatokat.

A Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) évek óta miSSZióként tekint a szenior mozgásra, és különböző események szervezésével igyekszik meghozni az idősebb korosztály sportolási kedvét. Idén a Voltaren Emulgel Forte támogatásával országszerte zajlanak a különböző szenior sétatúrák és sportnapok, amelyek célja felhívni a figyelmet az egészségtudatos életmódra. Az országos és regionális szenior sporteseményekről a www.amozgaskonnyedsege.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ahol tárt karokkal várják a szeniorokat

Munkalehetőség az EUREST csapatában

2017. július 05. - nagymenő

A NYOSZ több mint két éve dolgozik azon, hogy a szenior korúaknak – vagyis 50 év felettieknek - munkalehetőséget találjon. A szövetség olyan együttműködő partnereket keresett, akik tisztességes munkáért tisztességes bért adnak, akik bejelentik a munkatársakat és nem utolsó sorban ki is fizetik őket. A NYOSZ partnere ebben a munkában megbízható partnerre talált a Silver Fox Hungary Kft.-ben . A munkaerő-kölcsönző szakemberei az elmúlt két évben kísérleti programban bizonyították: a szeniorokat szívesen fogadják a munkahelyeken. 

„Szeretek szeniorokkal együtt dolgozni, mert precízek, pontosak, nem késnek, a munkájukat lelkiismeretesen végzik. Ha lehetőségem van rá, a diákok helyett inkább szeniorokkal dolgozom együtt” – összegezte a kísérleti program tapasztalatait egy budapesti multinacionális társaság HR vezetője.

„Csaknem 10 éve foglalkozom a munkaerő-piaccal. A NYOSZ-szal együttműködésben három éve dolgozom azon, hogy a szeniorokat a munkaadók visszafogadják – mondta Rudi Péter a Silver Fox Hungary ügyvezetője. Azt tapasztaltam, hogy először mindenki egy kicsit meghökken, amikor diákok helyett szeniorokat javaslok, de aztán amikor megvalósul az együttműködés, mindenki hálás és elégedett – a munkaadók és a munkát vállalók egyaránt.

konyhai.jpg

A szenior korosztály foglalkoztatása egészen más, mint a diákoké. A nehéz fizikai munka valóban nem ennek a korosztálynak való és a 8 órás munkarend is hosszú bizonyos feladatok esetében. A munkaadók azonban megértették, hogy rugalmasnak kell lenniük, és hogy az elvégzett munka minősége sokkal fontosabb, mint az, hogy ragaszkodjanak a megszokott munkaerőpiaci sémákhoz.

Mostantól az egyik legnagyobb magyarországi közétkeztető társaság az EUREST is részese a programnak, és tárt karokkal fogadja a szeniorokat. Az együttműködés Budapesten indult, és júliustól már több szenior is munkába állhat. Ők valamennyien a NYUBUSZ (Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége) által értesültek a lehetőségről.

„Könnyű fizikai munkát tudunk ajánlani, általában 6 órában” – mondta Véghné Reményi Mária a NYUBUSZ elnöke. „Az elmúlt években elértük, hogy a szeniorokra másként tekintsenek, becsüljék meg őket. Sok munkaadó ugyanis azt gondolta, hogy aki nyugdíjas, az kevesebbet ér. Mi azonban kiharcoltuk, hogy ugyanolyan a feltételekkel foglalkoztassanak minket, mint a fiatalokat. A visszajelzések nagyon pozitívak, szeretnek velünk dolgozni.”

A NYOSZ és a NYUBUSZ célja egyaránt az, hogy a jövőben egyre több, és minél sokszínűbb munkalehetőséget találjon a tagjai számára. Ebben továbbra is a Silver Fox Hungary Kft. együttműködésére számít. A tervek szerint a következő hónapokban nem csak Budapesten, hanem az ország más területein is lesz munkalehetőség azoknak a szenioroknak, akik szívesen dolgoznának. 

Ha érdeklik a folyamatosan bővülő lehetőségek, keressék fel a Nyugdíjas Munkák facebook oldalt, valamint a generacionk.hu és a silverfox.blog.hu oldalt, illetve jelezzék szándékukat a nyugdijasmunkak@gmail.com e-mail címen.