Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Mit tehet az ember, ha pedagógus?

2010. július 28. - pattani

A válság után rengetegen reménykednek abban, hogy elveszített állásukat visszakapják, vagy legalább hasonló területen kaphatnak munkát. Nem könnyű azonban a helyzet, ha az ember sokéves munkatapasztalat után, optimistán bár, de nyelvtudás nélkül áll pedagógus diplomájával a kezében. Pláne, ha Magyarország olyan régiójában él, ahol kihalásos alapon váltják egymást az óvónők.

Persze nem muszáj elkeseredni, a lehetőségek tárháza – ha nem is végtelen, de adott: délutáni kézműves foglalkozásokat, gyerekfelügyeletet, ékszerkészítést és hasonló dolgokat találhat ki magának az ember, amíg szorgalmasan küldözgeti önéletrajzát. Mert a munkakeresés nem a sült galambvárásról kell, hogy szóljon; annál is inkább, mert aki otthon tölti üres napjait könnyebben feladja a harcot. De aki nyitott az újdonságokra, még akár egy újabb szakmával vagy diplomával is gyarapodhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr942182141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvtsdr 2010.08.24. 14:05:30

nekem van egy ilyen ismerősöm, aki hasonló cipőben jár, csak mondjuk őt nyugdíjba küldték, valami korkedvezménnyel. persze utólag kiderült, h tök jogtalanul, dehát most már nem nagyon tehet semmit...
de egyébként tök jól feltalálta magát, tanít angol mondókákat a helyi oviban, néha bejár, meg kézimunkázik. bár igazi munkahelye nem lesz többet....
süti beállítások módosítása