Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Nullán állt a Manpower Munkaerőpiaci Mutató a 4. negyedévben – de mi jön most?

2010. december 03. - nagymenő

A Manpower Munkaerőpiaci Előrejelzése szerint a magyar álláskeresők lehetőségei szerények maradtak 2010 végén. Az év harmadik negyedévéhez képest a magyar munkaerőpiac stagnált, a Manpower Munkaerőpiaci Mutatója 0% %-on állt – ez 3 százalékpontos csökkenést jelentett az előző negyedhez viszonyítva. A munkaadók 13 százaléka számolt be arról, hogy 2010. negyedik negyedévében bővíteni kívánta a munkavállalói létszámot, ugyanennyien vártak csökkenést. Eközben 100 magyar munkáltatóból 70 tervezte azt, hogy szinten tartja a dolgozói számát az október-december közötti időszakban.

Iparági összehasonlításban az ipari termelésben voltak a legpozitívabbak a munkáltatók várakozásai (+11 %), itt a növekedés 3 százalékpontos az előző negyedévhez képest. A munkaadók csaknem valamennyi szektorban erősödő foglalkoztatási szándékról számoltak be, kivétel a mezőgazdaságot illetve a köz. és szociális szolgáltatások, valamint a kereskedelem területén.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr142490755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása