Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A herceg, az ara meg a dolgozó

2011. április 28. - nagymenő

Mindenki hercegnő szeretne lenni” így indokolta nem mindennapi döntését egy Missouri nő, nevezetesen Teresa Cunningham.

Egy pillantás a hercegi párra – ez Teresának sokat megér. Egészen konkrétan az állását is. A hölgy mindig is szenvedélyesen gyűjtötte a brit királyi házhoz kapcsolódó relikviákat, és most úgy érezte, eljött az ő napja: ha csak egy pillanatra is, de a modern tündérmese szereplőjévé válhat – gondolta. Megvette a repülőjegyet Londonba, szállást foglalt a Westminster apátság közelében, majd bejelentette főnökének, szabira megy.

„Lassan a testtel!” – válaszolta a főnök. „Sok a munka, nincs szabadság. Ha elmegy, vissza se jöjjön.”

„Körmünkre ég a munka!” – nincs szabadság

Nyilván, az első düh után a többség elgondolkodott volna azon, megéri-e a tömegből, a helyszínen nézni Vilmos és arája esküvőjét, és ezért odadobni a biztos egzisztenciát, Teresa azonban elszánt rajongó. Habozás nélkül felmondott.

Ő megy. Tervei szerint már egy nappal a nagy esemény előtt tábort ver az utcán, hogy legalább egy pillanatra láthassa kedvenc királyi szappanoperájának főszereplőit.

A hogyan továbbról pedig ráér később gondolkodni. Kérdés persze, hogy miután történetét a bulvárlapok jóvoltából egész Amerika - beleértve a munkaadókat is – megismerte, ki lesz az, aki tárt karokkal várja a hölgyet, akiről egyértelműen kiderült: a munkakedvnél és a lojalitásnál erősebb benne az elvakult rajongás.

Nem bírta a kötöttséget – Teresának bármit megér a hercegi kézfogó.

Míg az amerikai Teresából a királyi szappanopera név szerint is ismert szereplője lett, a brit munkavállalók többsége a menyegző napjára szabadságot kapott.

Nem mindenki: kiszámolták ugyanis, hogy egyetlen plusz munkaszüneti nap 6 millió fontos veszteséget jelent a brit gazdaságnak. Sok munkaadó úgy döntött: a kiesést nem engedheti meg magának, különös tekintettel arra, hogy 11 napon belül Nagy-Britanniában három másik munkaszüneti nap is van.

A munkavállalóknak azonban elegük van az évek óta tartó gazdasági válságból, legalább ezen a napon ünnepelni szeretnének, és persze a munkáltatók is érzik: csorbulhat a dolgozók lojalitása, egekbe szökhet a beteget jelentők száma ha ettől az élménytől megfosztják őket. Így sok cégnél a mesebeli esküvő napján népmesei megoldást választottak: nem adnak szabit, de egy kicsit mégis…

Munkaidő - esküvői szünettel

Ha már az egyszeri brit dolgozó nem lehet ott személyesen, nem nézheti saját kanapéjáról családja, barátai, söre és chipse társaságában a ceremónia közvetítését, a munkahelyén lehetőséget kap rá. Extra pihenőidő a közvetítés idejére, tévé készülékek – persze sör nem lesz, de chips talán. Aztán, mikor a tündérmese közvetítésének vége, vissza a valóságba: számítógép, pult, futószalag, kinek-kinek a magáé.

Lehet, hogy egy kicsit még mindig csalódottak lesznek, mert nekik nem járt szünnap, de hosszabb távon azért jobban járnak, mint Teresa, hiszen nem kell a munkaközvetítőben sorban állniuk . Amúgy szerintem a tévében többet is látnak majd Vilmosból és Kateből.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr872861814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása