Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Magasabb fizetést szeretnél? Fogyózz! De csak ha nő vagy!

2014. november 07. - nagymenő

Mindenki tudja, hogy kimondatlanul ugyan, de a jó megjelenésű emberek jobb esélyekkel indulnak a munkaerőpiacon, és általában gyorsabban, magasabbra jutnak. Ha ezek után azt tippeli, hogy a normál súlyú emberek átlagosan többet keresnek, mint elhízott társaik, nem téved - mondja Harsányi Szilvia a ManpowerGroup Magyarország kiválasztási szakértője. Ugyanakkor a munkaadók próbálják „tudományosnak” tűnő érvekkel alátámasztani, miért választanak inkább vékony, mint testesebb munkatársakat.

fat2.gif

 

Az elhízottak hajlamosabbak a betegségekre, kevésbé hatékonyak, nem bírják ugyan úgy a terhelést.  Ez akár igaz is lehetne. A statisztikák ugyanakkor azt mutatják, hogy túlsúlyosként sokkal könnyebb fizikai munkát találni – ahová pedig kell az erő és a kitartás – mint olyat, ahol ügyfelekkel kell foglakozni. Vagyis a fenti indok üres duma, csupán esztétikai előítéletekről van szó. Erre bizonyíték az is, hogy míg a túlsúlyos férfiak gyakorlatilag azonos esélyekkel pályáznak egy állásra, illetve azonos fizetést kapnak, mint a normál súlyú kollégák, a nőknél óriásiak a különbségek.

A nők, minél súlyosabbak, annál kevésbé kapnak olyan állást, ahol közvetlenül kell az ügyfelekkel kommunikálniuk. A cégek ugyanis az általános szépségideálnak megfelelő nőket rakják szívesen a frontvonalba, hiszen ők a cég arcai. Mivel ezek azok az állások, amelyek jobb kommunikációs képességet, magasabb végzettséget követelnek, egyértelmű, hogy a normál súlyú nők többet keresnek, mint az elhízottak.

Ugyanakkor az a túlsúlyos hölgy, akinek sikerül jó állást találnia, még mindig nem örülhet igazán. Nem csupán a férfi kollégáknál keres ugyanis kevesebbet, hanem az azonos beosztásban dolgozó, de soványabb kolléganőjénél is – körülbelül 5%-kal. 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr136874769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hekhekhekhekkinen 2014.11.07. 15:46:10

1. Vida Ildikó sem egy topmodell alkat, de mibe hogy eurómiliomos.
2. Az első bekezdésből kiolvasható az igazi válasz, ha az ember értelmi képessége meghaladja egy fizikai munkásét.
süti beállítások módosítása