Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A Hilton a „legboldogabb” munkahely!

2011. december 16. - nagymenő

Egy átlagos munkanap egyik cégnél sem olyan, mint egy szórakoztató központban eltöltött vidám nap, de Amerika ötven legboldogabb munkahelyén összességében az emberek inkább vidámak, mint mogorvák. A CareerBliss.com munkaközvetítő és karrier-tanácsadó cég felállította az amerikai munkáltatók 2012-es TOP 50-es listáját. A cég több mint 100,000 munkavállalót kért meg, hogy egy ‘boldogság skálán’ értékelje cégét egy és öt között. 4,36-os átlaggal a Hilton Worldwide került az élre. A Hilton hotelek dolgozói kiemelkedő értékelést adtak a következő területeken:  munka-magánélet egyensúly, cégkultúra, alkalmazott-főnök kapcsolat.

 

A második és harmadik helyezett a Fluor – gépipari és szolgáltató cég, és a Johnson & Johnson – egészségügyi és babaápolási termékek gyártója lett szinte azonos pontszámmal: 4,24 körüli átlaggal.
A Nordstrom – luxus cikkek kiskereskedelmével foglalkozó cég és a BASF vegyianyag-gyártó cég zárja a top 5 listát.
A CareerBliss top 10-es lista többi tagja: Centex, U.S. Air Force, Fidelity Investments, Ericsson és Chevron. A teljes top 50-es lista itt tölthető le.  A lista szereplői a gazdasági élet minden szektorát képviselik: pénzügyi szolgáltatók, gyógyszergyártók, telekommunikációs és média területén tevékenykedő cégek egyaránt felkerültek a listára.
Linda Lupatkin, karrier-tanácsadó, illetve az Imagemakers, Ink alapítója és egyben elnöke is úgy véli, hogy a lista szereplői ugyan különböző iparágak területeit képviselik, de van bennük néhány közös vonás, ami a munkavállalóikat boldogabbá teszi és szívesebben látják el feladataikat, mint más cégeknél.
“A listán szereplő cégekre jellemző, hogy megbecsülik alkalmazottaikat és a munka során olyan kihívások elé állítják őket, ahol megmutathatják és kamatoztathatják tehetségüket”-  véli Lupatkin. “Úgy gondolom, hogy azoknál a cégeknél boldogok az alkalmazottak, ahol a vezetők megértik, hogy az élet nem csupán a munkáról szól, rugalmasak a családi kötelezettségeket illetően.  A munkavállaló szemében akkor jó egy munkahely, ha a cégen belüli kommunikáció jól működik, a dolgozók mindig tisztában vannak a cég célkitűzéseivel és azt is tudják, hogy ezek elérésében nekik mi a szerepük” – mondta Lupatkin.  Nagyon fontos, hogy a kommunikáció oda-vissza egyaránt működjön, hogy a dolgozók is elmondhassák főnöküknek  mi az, ami rendben van és mi az, amin változtatnának.
„Azok az emberek, akik ugyan nem a listán szereplő cégek alkalmazottai, ugyanúgy megtalálhatják a módját annak, hogy elégedettebbek legyenek munkavégzés közben”- véli Heidi Golledge, a CareerBliss vezetője. „Mindenkiből lehet innovátor! Ha folyamatosan új megoldásokon törjük a fejünket, és még ha a cég nem is kíváncsi ezekre, azért megpróbálhatjuk innovatív módon végezni munkánkat ”- mondja Golledge.
“Az emberi természet sajátossága, hogy sokkal inkább a negatív dolgokra koncentrál. Figyeljünk inkább a pozitív dolgokra! Tegyük fel a kérdést magunkban: mi az, ami jó a munkahelyen és hogyan lehet ezt a területet bővíteni?” – hangsúlyozza Lupatkin.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr943468009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása