Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A nőnek kétlába van, mégis megbotlik munka közben

2012. május 18. - nagymenő

Szabályozást követel az Alberta egyetem humán-ökológia szakos hallgatója, Brittany Gora. Hogy mégis mire? Hát a munkahely és a magas sarok viszonyára. Történt ugyanis, hogy az ifjú hölgy az egyetem mellett pincérnőként is dolgozott. Munkaadója pedig megkövetelte tőle, hogy magassarkú cipőt viseljen munka közben. Brittany viszont időnként megbotlott. Például a lábtörlőben. Így aztán munka közben nem érezte magát biztonságban.
A botladozás olyan mély nyomot hagyott Brittanyban, hogy amikor humán-ökológia szakos hallgatóként kutatási témát kellett választania, a magas sarkakat választotta. Kiderült, nem csak ő imbolyog. Sok irodában, étteremben, kávézóban elvárás a nőies elegancia. És más is van, aki botladozik. Az átlagos nő hetente egyszer botlik meg munka közben, és a magas sarkakon tipegők 40%-a legalább egyszer már meg is sérült.
No, ezen akadt ki Brittany! Ha már ilyen általánosan elterjedt munkahelyi balesetforrás a magas sarok, igenis szabályozni kell.
A vicc az, hogy megkérdezett nők többsége állítólag 2-4cm sarokmagasságú cipőt viselt. Vagyis nagyjából olyan magasat, mint egy futócipő sarka. Ezt nem értem. Mégis megbotlott? Lehet, hogy nem is a sarok, hanem a lábtörlő a hibás? Szabályt a munkahelyi lábtörlőkre!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr204523794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása