Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

8 szín,amely segíti a munkahelyi hatékonyságot

2012. július 23. - nagymenő

Sötét- vagy középbarna, esetleg fekete fának látszó bútorok, zsúfoltság, színes dossziék, esetleg egy régről ottmaradt sötét tónusú tájkép a falon. Így néz ki egy igazi magyar retro iroda. Komolyságot hivatott sugallni, közben pedig unalmas és lehangoló. Pedig ahhoz, hogy jól érezzük magunkat munka közben, és ezáltal hatékonyabban tudjunk teljesíteni színek kellenek! Ha a munkák komoly koncentrációt, folyamatos odafigyelést kíván, óvakodjunk a harsány árnyalatoktól. Ha viszont az egész napos pörgés a cél, élénk, vibráló színekkel is próbálkozhatunk.

rainbow.jpg

Íme nyolc, irodai környezetbe ajánlott szín a voices oldaláról:

Mohazöld

Nekem a nagymamám illatos, meleg buklékosztümje jut róla eszembe. Megnyugtató, ugyanakkor nem álmosító.  Ezért is ajánlják azoknak, akik többnyire egyedül dolgoznak.

Világos narancs

A narancssárga energizáló szín, fokozza a kreativitást és a jókedvet. Az ideális hatás érdekében azonban érdemes a világosabb árnyalatok közül választani, a túl harsány változat ugyanis egy idő után idegesítő lehet. Azoknak ideális, akiknek egész nap pörögniük kell.

Bézs vagy törtfehér

Semleges színek, viszont a bútor és a dekoráció színének okos megválasztásával könnyen feldobható, alakítható. Ráadásul bármilyen méretű irodába alkalmas, hiszen az apró tereket sem nyomja agyon.

Szürke

Unalmasnak hangzik, de csakúgy, mint az előző színek, a berendezéssel könnyen feldobható. Ráadásul elegáns. Különösen azoknak ajánlják, akiknek sok különböző kütyü kell a munkához, hiszen az apró kiegészítők, a munkaeszközök egy ilyen nyugodt háttér előtt nem keltenek rendetlen benyomást. Ha racionálisnak kell maradnunk, és kifelé is ezt kívánjuk sugározni, jöhet az érzelemmentes szürke.

Világoskék

Nem csak kisfiú szobákba ajánlott! Megnyugtat, kisimítja az idegeket, segít a hosszú ideig tartó koncentrálásban és hatékonyságban. Ha az ég kékjét választjuk, nem lőhetünk mellé. Hogy ne legyen babaszoba hangulata az irodának, a tengerészkék vagy sötétkék, illetve krémszínű kiegészítők ideálisak.

Világosbarna

Talán ez az a szín, amelyből a legnehezebb kiválasztani a megfelelő árnyalatot. Hiszen minimális az eltérés az elegáns, meleg megnyugtató és az unalmas, fárasztó lehangoló barna között. A világos kakaószín, vagy az igazi csokibarna azonban jó ötletnek tűnik, ha természetközeli környezetet szeretnénk kialakítani. Megfontoltság és rugalmasság – ha a két tulajdonság egyaránt fontos, jó választás lehet.

Magenta

Kicsit nyolcvanas évek diszkó feeling, de mostanában újra divat. Trendi, és kreatív munkahelyeken állítólag a fiúknak is jót tesz! Gazdag, erős szín, serkenti a figyelmet, és hozzájárul ahhoz, hogy ne fogyjunk ki a kreatív ötletekből.

Olajzöld

A lista zölddel kezdődött, és zölddel végződik.  A süppedős mohával ellentétben azonban megemeli az energiaszintet, ugyanakkor, csakúgy, mint a zöld többi árnyalata, segíti a koncentrációt. Természetes árnyalat, aktív realistáknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr44673575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása