Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

5 dolog, amire figyelj, ha újra van munkád!

2013. augusztus 02. - nagymenő

90 nap! Ennyi időd van, hogy kialakítsd magadról azt a képet amit szeretnél ha új helyen kezdesz dolgozni. Ebben a 90 napban dől el, hogy egyáltalán lesz-e munkát, és ha lesz, akkor ott, hogyan fogod érezni magad. Rajtad múlik, hogy a különböző folyamatokba hogyan tudsz beleilleszkedni. A Rigt Management öt pontban szedte össze a legfontosabbakat, amire érdemes figyelni egy új munkahelyen a kritikus 90 napban!

Alapozd meg a hitelességed: Töreked arra, hogy legyenek személyes kapcsolataid a csapat tagjaival, hogy megismerhessenek. A megbeszéléseken lény aktív, hogy megismerjék a gondolkodásodat. Fontos, hogy tudd kik a véleményvezérek a szervezeten belül. És ha már tudod, ismerkedj össze velük, legyen velük kapcsolatod.

Tartsd kézben a változó helyzetet: Biztosíts a főnöködet arról, hogy bírod a kritikát. Soha nem mondj a képességeidről, tudásodról olyat ami nem igaz, így akár még abban is segíthetnek, hogy képezd magad.

Vedd fel a kapcsolatot a fontosabb ügyfelekkel: Attól függően, hogy mi a szerepet a szervezetben próbáld meg felvenni a kapcsolatot a fontosabb ügyfelekkel, hogy megismerd az igényeiket, hogy aztán jobban ki tudd őket szolgálni.

Ismerd meg a cég belső életét: Ha megérted a szervezet működését, belső kultúráját sokat segíthet abban, hogy elfogadtasd magad és később beilleszkedj az új közösségbe.

Legyen terved erre a 90 napra: A következő 5 kérdést tedd fel a főnöködnek és ezek alapján csinálj egy tervet az első 90 napra, amely szolgálja a Te személyes karrieredet, megfelel a cég elvárásainak.

  1. Mit vár tőlem az első 90 napban?
  2. Mindezeken túl mit akar megtudni rólam?
  3. Milyen tervei vannak a szervezetnek a következő 5 évre és én hogyan illeszkedhetem ebbe?
  4. Mire mondaná, hogy ez egy kellemes pozitív meglepetés volt Tőlem?
  5. Mit tekintene világszínvonalú teljesítménynek a próbaidőmön??

Végül értékeld az első 90 napodat: Azon túl, hogy a főnöködtől kapsz visszajelzéseket a munkádról, beszélgess a kollégáiddal is, hogy ők mit gondolnak rólad. Keresd azokat alehetőségeket, amikor kötetlenül lehet beszélgetni, mindig mondj igent az ebédmeghívásokra. Ha sikerült kiépítende a bizalmat, számíthatsz arra, hogy őszinte visszajelzéseket kapsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr145439932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zef 2013.08.03. 16:17:30

Jó sablonos, viszont kevéssé értékes útmutatás. Azért köszi! :)
süti beállítások módosítása