Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Ha Önt ceruzamáretűre zsugorítanák és beletennék egy turmixgépbe, hogy szabadulna ki?

2011. június 02. - nagymenő

 

Úgy gondolja, hogy készen áll a következő állásinterjúra? Valószínűleg igen, amennyiben választ tud adni ezekre a kérdésekre! Hosszasan nincs értelme minősíteni a kérdéseket, minősítik azok magukat, meg a kérdezőket!
 
1. Ha Önt ceruza méretűre zsugorítanák és beletennék egy turmixgépbe, hogyan szabadulna ki?
 
2. Hány szöggel rendelkezik egy negyed? (Forrás: Deloitté)
 
3. Mi a harcművészetek filozófiája? (Az Aflac szóvivője, ahol ez a kérdés gyakran elhangzik, elvárja, hogy a jelölt Kwai Chang Caine-t  idézze az 1970- es Kung Fu TV show műsorból: „Nem arra törekszem, hogy ismerjem a válaszokat, hanem hogy megértsem a kérdéseket”.)
 
4. Magyarázza el nekem, hogy mi történt ebben az országban az utolsó 10 év során. (Forrás: Boston Consulting)
 
5. Osztályozza magát egy tízes skálán abból a szempontból, hogy mennyire különös Ön? (Forrás: Reportedly Capital One)

6. Hány kosárlabda fér el ebben a szobában? (Forrás: Google)

7. 25 ló közül ki kell választania a három leggyorsabb lovat. Egy futamon csak 5 ló indulhat egyszerre. Minimum hány futamra van szükség? (Forrás: Bloomberg LP)
 
8. Ha szuperhős lehetne, ki szeretne lenni? (Forrás: AT&T)

9. Van egy születésnapi tortája. Három vágással 8 egyenlő szeletre kell osztani a tortát. Hogyan oldja meg? (Forrás: Blackrock Portfólió Management)

10. 1 és 1000 között adottak a számok. Minimum hány kérdést kell feltenni, hogy kitaláljunk a kiválasztott számot, amennyiben minden kérdés után „kevesebb” vagy „több” választ kapunk. (Forrás: Facebook)
 
11. Ha egy versenyen 5,623 versenyző vesz részt, hány meccset kell lejátszani, hogy kiderüljön ki a győztes? (Forrás: Amazon)

12. Egy alma 20 centbe, egy narancs 40 centbe, egy grapefruit pedig 60 centbe kerül. Mennyibe kerül egy körte? (Forrás: Epic Systems)
 
13. Van három doboz. Az egyikben csak almák vannak, a másikban csak narancsok, a harmadikban vegyesen almák és narancsok. A dobozokat hibásan címkézték fel, egyik címke sem tükrözi a dobozok valódi tartalmát. Csak egyetlen dobozt bonthatunk fel és úgy vehetünk ki egy gyümölcsöt, hogy nem nézünk bele a dobozba. Azáltal, hogy megnézzük a gyümölcsöt, hogyan tudjuk helyesen felcímkézni a dobozokat? (Forrás: Apple)
 
14. Hány jelzőlámpa van Manhattanben? (Forrás: Argus Information and Advisory Services)

15. Ön egy sötét szobában tartózkodik. Van 19 szürke és 25 fekete zoknija. Mennyi az esélye, hogy összeillő párt választ? (Forrás: Convergex)

16. Mi a közös a fában és az alkoholban?(Forrás: Guardsmark)

17. Hogyan mérne le egy elefántot mérleg nélkül? (Forrás: IBM)
 
18. Önnek van 8 penny-e. Ebből hét azonos súlyú, egy eltérő súlyú. Rendelkezésére áll egy mérleg is. Három lépésben meg kell találni azt a penny-t, ami kevesebbet nyom a többinél. (Forrás: Intel)

19. Mit gondol, miért van az, hogy a lakosság mindössze csekély hányada keres 150 000$-nál többet éves szinten? (Forrás: New York Life)

20. Önnek húsz beosztottja van. Bízza meg őket, hogy számítsák ki hány biciklit értékesítettek az Ön területén a tavalyi év során. (Forrás: Schlumberger)
 
21. Hány üveg sört fogyasztanak el a városban egy hét alatt? (Forrás: Nielsen)

22. Mi 2000 négyzetgyöke? (Forrás: UBS)
 
23. Egy vonat 60 mérföld/óra sebességgel halad San Antonio-ból Houston felé. Egy másik vonat 80 mérföld/óra sebességgel halad Houston-ból San Antonio-ba. Houston és San Antonio között 300 mérföld távolság van. Ha egy madár San Antonio-ból 100 mérföld/óra sebességgel repül, amíg a Houston-i vonatot el nem éri, majd visszafordul és a két vonat között repked, milyen messzire repül, amikor összeütköznek. (Forrás: USAA)
 
24. Hogyan készül az M&Ms? (Forrás: USBank)
 
25. Mit tenne, ha örökölne egy pizzériát a nagybácsijától? (Ez a kérdés Volkswagen-től származik. A cég szóvivőnője elmondta, hogy ez a kérdés valóban nem egy általános kérdés, de a cégelemzők gyakran olyan projekteket kapnak, melyeket más kezdett el, ezért a menedzserek  a válaszból próbálják kideríteni, hogyan folytatna egy „megörökölt” projektet az állásra jelentkező.)

 

Na lenne állásod?

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr322951037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása