Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

1600 kilométer távolság, 64 év korkülönbség

A barátság nem ismer akadályt!

2018. február 09. - nagymenő

Sokan mondják, hogy bár az internet legfőbb haszna, hogy legyőzi a távolságokat – legyenek azok földrajziak vagy társadalmiak – a való életben erre igen ritkán van példa. A névtelen és arctalan online kommunikációs lehetőségek az emberek sokaságából a legrosszabbat hozzák ki. Elég csak egy bármilyen ártatlan témában íródott cikk kommentjeibe beleolvasni: sokszor egészen megdöbbentő, micsoda indulatok szabadulnak el. Talán éppen ezért járta be a közösségi oldalakat a 22 éves Spencer és a 86 esztendős Rosalind története.

spencer.jpg

A rapper Spencer New Yorkban él, míg Rosalind egy floridai idősotthon lakója. Semmi közös nincs bennük – gondolhatnánk. Azonban mindketten szenvedélyese játékosok, kedvencük a Words with Friends nevű alkalmazás, ami egy, a Scrabble-höz hasonló online játék, melyben véletlenszerűen kiválasztott játékosok versengenek egymással. Így került össze Spencer és Rosalind is. A fiatal srác annyit tudott vetélytársáról, hogy egy idősebb fehér nő. Épp ezért érte meglepetésként, amikor ellenfele egy a hip-hop szlengben használt kifejezéssel győzte le.

Mivel mindketten úgy érezték, a másikban méltó ellenfélre találtak, a következő időszakban több mint 300 meccset játszottak le egymás ellen.

Spencer rendszeresen mesélt barátainak online játszótársáról. Egyik barátjának lelkész édesanyja is hallotta a történetet. Először arra gondolt, a fura barátságról ír majd egyik prédikációjában. Kis gondolkodás után azonban tovább ment: beszélt Spencerrel, majd felvette a kapcsolatot Rosalind-del, és megszervezte kettejük személyes találkozóját, amelyre maga is elkísérte a fiatal rappert.

A szimpátia élőben is kölcsönös volt – a két játszótárs, akik eddig arctalanul versengteg egymással, azonnal rengeteg közös témát talált.

A találkozásról készült képeket azóta több mint 1 millióan kedvelték, és negyedmillióan osztották meg a twitteren.

A találkozó után a lelkésznő arról írt, hogy bár egy végtelenül megosztott világban élünk, az emberek kapcsolatokra vágynak. Ez a történet, amelyben két egymástól teljesen különböző ember csupán a véletlennek köszönhetően barátságot kötött nem csak szép és megható, hanem reménykeltő is.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr2413638964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása