Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Eladónak jelentkeztek, sírógörcsöt kaptak!

2012. április 23. - nagymenő

"Mutassa magát, forduljon meg, had nézzem.... ne haragudjon ezzel a külsővel mit akar kezdeni?" - a beszélgetés egy budapesti divathálózat üzletében hangzott el, amikor egy fiatal lány az eladói állásra jelentkezett. Az üzletvezető úgy válogatott a lányok között, mintha modelleket keresne, a brutálisan megalázó beszólásoktól sok lány sírógörcsöt kapott.

Elfogadhatják a világ összes esélyegyenlőségi törvényét Magyarországon, ha a gyakorlatban tojnak rá. A fenti beszélgetés alapja egy hirdetés: "Belvárosi üzletünkbe eladót keresünk". A cég nagynevű multi. Budapesten is sok üzlete van. Termékeivel a 18-20 éves korosztályt célozza. Az álláshirdetésben egy szó ne utal arra, hogy milyen különleges elvárásai vannak a munkaadónak. Nem is lehet, mert a törvény tiltja. 

Személyesen viszont annál több igény megfogalmazódik. Ott már nem szemérmeskedik senki.

"Nem vagyok rád kíváncsi, kösz!" - a legenyhébb!

"Nem a mi korosztályunk vagy, fiatalabbat keresünk!" - a kicsit durvább!

"Ezzel a külsővel soha ....!" - a durva!

Ha valaki átjut a rostán akkor pedig úgy kell viselkednie, mint egy rúdtáncos go-go girl-nek. Perdülni-fordulni.

Az egyik budapesti plázában üzemelő üzletekről tudni lehet, hova hány éves kortól, hány éves korig, milyen külsejű lányokat keresnek. Ha ezt nem tudja valaki és mégis jelentkezik az álláshirdetésre alázzák!

Egy valamire senki nem kíváncsi: a tudásra, végzettségre!

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr944467950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása