Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Hét évesen kémnek készül és 500 ezer dollárt akar keresni

2012. június 29. - nagymenő

Mi leszel, ha nagy leszel? Ami azt illeti gyerekkoromban roppantul utáltam ezt a kérdést. Ez persze nem akadályoz meg abban, hogy felnőtt fejjel ugyanezt kérdezzem az ismerős gyerekektől. És a Forbes szerkesztői is úgy gondolták, érdemes kisiskolásokat kérdezgetni arról, mit szeretnének csinálni felnőtt korukban.

spykid.jpg

Danielle és Francisco 7 évesek, mindketten Newark-ban élnek. Danielle modell szeretne lenni, és reményei szerint évente 505 dollárt keres majd. Francisco kémnek készül, és évi 500 000 dolláros fizetésre számít.

A gyerekeknek többnyire határozott elképzelésük van arról, mit szeretnének csinálni, ám arról már alig, hogy az álommunka mennyit fizet.

Persze, van, ahol a fizetés nem számít. 33 ötévesből 7-en szuperhősök szeretnének lenni. Ezzel egyértelműen ez az „állás" vezeti a toplistát az ovisok között. (A legnépszerűbb pedig Pókember.) Hárman hercegnők lennének. Egy ovis pedig Spongya Bobnak állna.

Nem csupán rájuk vár azonban a kiábrándító valóság: a létező szakmát választók is csalódni fognak. A szuperhős létező változata a tűzoltó. Sokan választanák ezt a szakmát, és valamennyien úgy gondolják, ebből jól meg is élnének. A Manpower ide tartozó kutatása szerint a valóság azonban az, hogy a tűzoltók fizetése mélyen a többi álomszakma (orvos, ügyvéd, űrhajós) fizetése alatt van. Ugyancsak alacsonyan fizetettek a rendőrök, pedig a gyerekek körében ez is népszerű választás.

A kutatásból kiderül, hogy a gyerekek választását abszolút nem befolyásolja a pénz. Az egyes szakmákkal megkereshető összeget vagy mélyen alul, vagy magasan felülbecsülték.

Ezzel együtt a kicsik még optimisták: úgy gondolják, hogy minden lehetőség adott, hogy elérjék az álmaikat. Még Spongya Bob is ebben bízik.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr284619264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása