Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

8 szabály a munkahelyi konyhában

2012. szeptember 27. - nagymenő

Bár első pillantásra nem tűnik túl izgalmasnak a téma, másodikra szinte mindenkinek beugranak kellemetlen emlékek – teli mosogató, hiányzó kiskanál, eltűnt szendvics, vagy a hűtőben önálló életre kelt maradék. Ami evidens kellene, hogy legyen, valahogy mégsem az. Ezért lehet hasznos a Manpower irodai konyhai kisokosa.

kenyer_11.jpg

  1. Ha kiürült, töltsd fel! Az utolsó kávét öntötted ki a kancsóból? Az utolsó pohárnyi vizet ittad meg? Főzz újat, cseréld ki a ballont. Macerás ugyan, de az utánad következőnek meg az lenne idegesítő, ha mindent üresen találna.
  2. Készíts listát!Ha valaki másnak kerll gondoskodnia arról, hogy az irodai készleteket feltöltse, segítsd a munkáját. Írd fel, ha fogytán van a cukor vagy a tej. Ez akár kívánságlistaként és működhet – persze, túlzások nélkül. (Ha libamájra vágysz, odd meg magad.)
  3. Péntek – takarító nap!Az rendben van, hogy a szerdai maradékod a hűtőben tárolod csütörtökig. Az már kevésbé, hogy ottfelejted, és a következő héten már a saját lábán próbál kitörni a fridzsiderből. Pénteken hűtő ürítés! Erre akár egy kis cetlivel is fel lehet hívni a gyüjtögető típusú kollégák figyelmét.
  4. Rakj rendet magad után! Ezt elvileg mondani sem kellene. Aki volt már közös konyhában, tudja, hogy mégsem árt. Az ebéded szétfröccsent a mikróban? Töröld ki! Használtál egy tányért? Tedd a mosogatóba – és mosogasd is el!Soha ne hagyd a maradékod az asztalon!
  5. Nincsenek foglalt helyek! Lehet, hogy a barátnődet várod, de éppen az a fickó fut be a könyvelésről, akit nem  kedvelsz. Bírd ki, vágj hozzá jó képet. A közös konyha mindenkié!
  6. Ne telefonálj! Az ebédidő a pihenés ideje. Még ha neked dolgoznod is kell, mások lazítani akarnak. Ha befut egy fontos hívás, ne az asztalnál fogadd. Néhány lépés, és te nyugodtan telefonálhatsz, a kollégák meg nyugodtan ebédelhetnek.
  7. Címkézz!A doboz az doboz, és nem mindig egyértelmű, mi van benne. Ha van rajta címke, nem lesz kavarodás. Nem nyitogatják mások az ebédedet, és nem kevered össze a koffeinmentes kávét a bivalyerőssel.
  8. Ne nyúlj ahhoz, ami másé! Egy darab keksz, egy szelet kenyér nem tűnik nagy dolognak. De az! Gondolj bele, délután kimész a konyhába, hogy gyorsan bekapd azt az egy falatot, amit ebédről tettél félre. És nincs ott! Ez azért több mint bosszantó! Hát, másnak  is az.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr74805805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása