Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Mocskos csajok

2012. október 17. - nagymenő

Meglepő módon a nők sokkal nagyobb koszt képesek maguk körül csinálni a munkahelyeken, mint a férfiak – legalábbis ez derül ki brit Recruitment Revolution felméréséből, amelyben a munkahelyek tisztaságáról kérdeztek 3 000 dolgozót. Koszos tányér, csokis papír, morzsahegy. A legtöbben ezt hagyják maguk után. Ráadásul sokkal inkább a nők.

article-new_ds-photo_getty_article_83_34_92833046_XS (1).jpg

A felmérés szerint az egészségügyben és a médiában dolgozók a legrosszabbak, míg a jogászok azok, akik leginkább rendet tartanak maguk körül. Miközben a többség vígan szemetel, morog is mások szemetelése miatt. Tíz megkérdezett közül ugyanis csak egy véli úgy, hogy a munkahelyi környezete tiszta és rendezett. A rendes jogászoknál azonban ez az arány 77%. Minden második megkérdezett úgy gondolja, hogy a rendetlen, koszos környezet negatívan hat a teljesítményre – de eközben lazán hátrahagyja a kiürült üdítős dobozt.

80% hajlandó lenne maga után takarítani – főleg, ha a főnöke is ezt tenné – derül ki a kutatásból.

És hogy melyek egy iroda legkoszosabb pontjai? Természetesen a konyha. Azután a fénymásoló környéke – ott sokan járnak, lehet a kollégákra mutogatni, ha gyűlik a szeméthegy. És végül, de nem utolsó sorban a főnök asztala.

A felmérés készítői szerint a kutatás eredményei valahol biztatóak. No nem azért, mert az irodai szemetelés amolyan tömegsport, hanem azért, mert kiderült: a rendetlen irodát szinte mindenki utálja, és elvileg a többség hajlandó is lenne változtatni. Csak kezdje el a főnök!

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr944854612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása