Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Jó állás kell? Légy vonzó és magas!

2012. november 27. - nagymenő

Jól képzett, megbízható, szorgalmas.  Ilyen munkatársra vágyik minden munkaadó. Vagy mégsem? Kutatások sora bizonyítja, hogy a vonzó külső és az átlagon felüli magasság igenis sokat nyom a latban.

goodgirl.jpg

A Floridai Egyetem és a Manpower kutatásai azt bizonyítják, hogy aki szépnek születik az gyakorlatilag sikerre van ítélve.  A vonzó külsejű emberekre jobban odafigyelnek, az iskolában, vagy akár az egészségügyben. Ez egy olyan folyamatot indít el, amelynek nyomán pozitív énképük alakul ki, az önbizalom pedig segít abban, hogy a karrierjükben is sikeresek legyenek. Méghozzá mérhetően.  A Texasi Egyetemen azt vizsgálták, hogy a legkülönbözőbb állásokban hogyan fizetik a vonzó, illetve átlagos, vagy kevésbé vonzó alkalmazottakat. A szépek nyertek: ugyanazért a munkáért akár 5-10%-kal több fizetést zsebelhettek be.

Néhány extra centi ugyancsak komoly előny. Aki 1,80-nál magasabb, akár ezer dollárral is többet kereshet évente, mint alacsonyabb társai. Egy felmérés szerint az Egyesült Államokban a cégvezetők átlagmagassága 189 cm! Amerikában a karrier és a magasság összefüggését leginkább az elnökökkel lehet demonstrálni. 43 amerikai elnökből mindössze 5 volt az átlagosnál alacsonyabb, közülük utolsóként  Benjamin Harrison, 1888-ban. A többiek mind kimagaslottak a tömegből, leginkább Lincoln, Lyndon Johnson, Clinton, Jefferson, Roosevelt és persze Obama.

Karrier szempontjából persze az sem mindegy, ki mikor nő meg.  A Pennsylvaniai Egyetem kutatói kimutatták, hogy aki iskolás korában a kicsik közé tartozott, hiába nőtt meg később, a karrierje során továbbra is “alacsonyként” működött, és úgy is keresett. Aki viszont elől állt a tornasorban, később is az elsők között volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr834927952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása