Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Biztonságos kék, precíz fehér – avagy milyen színű ruhát válasszunk állásinterjúra?

2012. november 28. - nagymenő

Nem a ruha teszi… Igaz, de a színekkel is üzenünk. Az, hogy milyen színű ruhát választunk egy állásinterjúra, a nonverbális kommunikáció fontos része. Ha nem is tudatosan, de az interjúztató ennek alapján is ítél. A monster.com oldalán a leg alapvetőbb színek üzenetét gyűjtötték össze.

wb.jpg

A kék jó választás. Különösen a sötétebb, tengerészkék árnyalat.  Fegyelmezettség, nyugalom, stabilitás, megbízhatóság és mindenek előtt biztonság. Ezek mind kiváló üzenetek a leendő munkaadóknak.

A szürke a második leggyakoribb szín, amit a jelöltek viselnek.  Kicsit unalmas, de biztosan nem zavaró. Ha azt akarjuk elérni, hogy az interjúztató valóban ránk figyeljen, a mondandónkra, az értékeinkre, tökéletes döntés. A szürke kifinomultságra vall, így könnyen előnyünkre válhat.

A fekete tekintélyt parancsoló szín. Mivel drámai hatást válthat ki, nem árt óvatosan bánni vele.  A tetőtől talpig fekete nem ajánlott, kiegészítőként viszont kiváló választás.

Csakúgy, mint a piros. A piros rendkívül erős szín, ezért (ha nem Mikulásnak vagy rúdtáncosnak jelentkezünk) a túlzásokat ajánlott elkerülni. Energia, szenvedély és agresszió. Általában ezeket a tulajdonságokat sugallja.  Egy sállal, vagy blúzzal azonban jelezhetjük személyiségünknek ezt az oldalát.

A fehér ing vagy blúz nagyon biztonságos döntés.  Az üzenete: egyszerűség, tisztaság, megbízhatóság, precizitás és jóság.

A döntés, reggel a szekrény előtt a miénk.Ne válasszuk automatikusan az aktuális kedvencet! Inkább gondoljuk végig,  milyen képet szeretnénk magunkról közvetíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr474931476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása