Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Reggeli rutin. Így készülj a sikerre!

2013. február 21. - nagymenő

Az, hogy hogyan és mivel töltjük az ébredés utáni első órákat és perceket, hatással van a folytatásra. A Forbes a legmenőbb karrierszakértők tanácsait gyűjtötte össze arról, hogyan indítsuk a napot, ha sikeresek szeretnénk lenni. Persze, nem az olyan alapokról van szó, mint az ébredés utáni fogmosás, zuhany és kávé. De azért majdnem.

Érkezz időben! A többségnek ez persze egyértelmű, mégis vannak notórius késők. A késés, amellett, hogy a kollégákat idegesíti, magának a későnek is rossz, hiszen azonnal, minden átmenet nélkül kell belevágnia a munkába, hogy behozza az elvesztegetett időt.

kávé.jpg

Vegyél nagy levegőt! Szó szerint! Lélegezz egy mélyet, koncentrálj arra, hogy megérkeztél. Sok ember eleve idegesen érkezik a munkahelyére, mert felidegesítette a közlekedési dugó, ráléptek a lábára a villamoson, vagy éppen rohannia kellett, mert túl későn indult. Mielőtt belevágnál a munkába, nyugodj meg. Felejtsd el a gondokat, és fókuszálj a munkára.

Hagyj magadnak 5 perc felkészülési időt! Ne hagyd, hogy a munkamániás kollégák azonnal lerohanjanak. Helyezkedj el kényelmesen, rendezd el a dolgaidat és a gondolataidat.

Kezdd a reggelt tiszta íróasztallal! Ha előző délután rendetlenséget hagytál magad körül, most takaríts! Pakold el, rendszerezd az asztalon hagyott papírokat, dobd ki a kiürült kekszes zacskót, mosd el a kávéspoharat. Rendezett környezetben jobban megy a munka.

Légy vidám! Ha nem vagy az a kimondott reggeli típus, inkább csendben igyál még egy kávét. Ha szenvedsz, ásítozol, a rosszkedv másokra is átragad.

Szervezd meg a napod! Sokan úgy látnak munkához, hogy nekiesnek az első feladatnak, ami az útjukba kerül, és így próbálják átrágni magukat a feladathegyen. Sokkal hatékonyabban megy a munka, ha meghatározzuk a feladatok fontossági sorrendjét. Érdemes reggelente napi listát készíteni az elvégzendő feladatokról.

Légy jelen! És nem csak fizikai valódban! Különösen fontos ez, ha vezető beosztásban dolgozol. Kommunikálj a kollégákkal, beszélgess az előttetek álló napról, feladatokról. Ezzel nem csak a saját munkakezdésedet könnyíted meg, hanem másokét is.

Ellenőrizd az e-mailjeidet és a hangpostádat. Lehet, hogy vár egy olyan sürgős üzenet, ami felboríthatja az eredeti terveidet. Intézd el a sürgős telefonokat, válaszolj a fontos e-mailekre. Ezeken jobb gyorsan túl lenni, később ugyanis, ha nagyon belefeledkeztél a munkába, könnyen elfeledkezhetsz róluk.

Használd ki a reggeli frissességet! A legtöbb embernek reggel jobban fog az agya. Érdemes ilyenkor megoldani a legnehezebb feladatokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr975095614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása