Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Süss rénszarvast! - Szezonális munkák karácsony előtt.

2013. november 27. - nagymenő

Ébresztő, nagyszakállú, pocakos munkakeresők! Ez az évnek az az időszaka, amikor jó eséllyel indulhatnak egy szezonális munkáért. Mikulásból ugyanis sok kell. De nem csak rájuk van kereslet az ünnepek előtt. Számtalan – olykor meglepő – álláslehetőség várja a munkát keresőket, legalábbis Angliában.

Rachel RNLI403-Medium.JPG

Nagy igény mutatkozik például karácsonyfa designerekre. Ilyen szakma ugyan hivatalosan nincs, de gyakorlatilag minden anyuka rendelkezik megfelelő szakmai tapasztalattal. Referenciának akár a családi fotókat is vihetjük. A lényeg, hogy a nagyi és a gyerekek mellett jól látszódjék a fa! Persze ahhoz, hogy valaki igazán fontos fákat díszíthessen, ennél többre van szükség. Az igazi profik viszont jól is kereshetnek.

DJ-k, figyelem! Party time! Céges buli, vagy baráti összejövetel, zene az kell! A lényeg, hogy a Last Christmas-en kívül valami más is szóljon.

Megint csak profi anyukáknak jelenthet plusz bevételt karácsony előtt, ha kisegítő cukrásznak állnak. Tetemes mennyiségű süti nélkül ugyanis nincs ünnep. Óránkét 13 font az átlagos fizetés, és még kóstolni is lehet!

Maradjunk a konyhában. Rudolf, a rénszarvas rajongói viszont ne olvassanak tovább! Norvégiában ugyanis a rénszarvas szakács az egyik legjobban fizető szezonális munka. A kérdés csak az, hogy akkor ki húzza a Mikulás szánját?

Nem túl szívderítő munka, de valahogy a pulykából ünnepi eledelnek kell válnia. Az első lépés pedig… No igen. A pulykát le kell vágni. Óránként 6 font 19-et fizetnek érte.

Ennél lényegesen többet fizet a következő fázis: a karácsonyi vacsora elkészítéséért a tehetős ám elfoglalt családok átlagosan 550 fontot fizetnek a privát szakácsoknak.

Vannak, akiknek nem csupán a főzésre, de a vásárlásra sincs idejük. A személyi vásárlók helyettük róják a plázákat. Ha lejárt a munkaidő, visszamehetnek, és kezdhetik a vásárlást - maguknak. Egy napos munkával ugyanis 200 fontot lehet keresni.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr45660505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar bucó 2013.11.28. 06:42:54

A rénszarvas főzésért mennyit fizetnek?
A szarvast ők adják vagy vinni kell? :)
süti beállítások módosítása