Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Új trendek az álláskeresésben

2014. április 18. - nagymenő

Hogy az amerikai tanácsok mennyire működnek itthon, azt nem lehet tudni. Minden esetre a parade.condenast.com-on megjelent cikk arra hívja fel a figyelmet, hogy – mint minden – az álláspiac is változik, így annak, aki sikeres akar lenni, nem árt alkalmazkodni az újabb és újabb trendekhez.

Freelancer.jpg

Tarts lépést a techológia fejlődésével!

Az állás- és munkatársvadászat terepe mostanra szinte kizárólag a digitális tér. Ez nem csak azt jelenti, hogy az ajánlatok zöme a közösségi média felületeken jelenik meg, hanem azt is, hogy a folyamat rendkívül felgyorsult. Vagyis állandóan csőre töltött önéletrajzzal kell várni, hátha valahol előbukkan egy vonzó ajánlat. Nincs idő arra, hogy napokig vacakoljunk azzal, hogy tetszetős önéletrajzot farigcsáljunk, hiszen a felhívás megjelenését követően gyakorlatilag másodperceken belül elkezdenek a munkáltatóhoz özönleni a jelentkezések.

Szabadon, otthonról

A munkaadók közül egyre többen belátják: a jó szakemberek nem feltétlenül szeretnének főállásban, hagyományos keretek között dolgozni. És persze az sem mindegy, hogy valakit az elvégzett munkája után fizetnek, vagy azért, hogy egész nap egy irodában üljön. Jelenleg az amerikai munkavállalók egyharmada! dolgozik szabadúszóként, vagy távmunkásként, és ez az arány várhatóan tíz éven belül 40%-ra emelkedik. Tehát lehet, hogy célszerűbb feladatot, és nem állást keresni.

Közeledik a nagy váltás!

Az úgynevezett baby boomer generáció csaknem 20%-a 5 éven belül eléri a nyugdíjas kort. Vagyis azok a fiatalok, akik most igencsak nehéz helyzetben vannak a munkaerőpiacon, pár éven belül fel kell, hogy váltsák a mostani munkavállalók egy ötödét! Az esélyeket azzal lehet növelni, ha addig megpróbálnak minél több tapasztalatot gyűjteni. Önkéntes munka, gyakornoki státusz – minden szóba jöhet, ami bővíti a munkatapasztalatot.

A digitális lábnyomod meghatározhatja a jövőd!

Tízen-, vagy huszon évesen jó poénnak tűnik minden bulifotót, selfiet megosztani a neten.  Mostanra minden – igen, gyakorlatilag minden! – munkaadó kutat egy kicsit a világhálón a jelentkező után.  Szóval, nem árt óvatosnak lenni.

Állandó mozgásban

Míg a mai nyugdíjasok zöme, befejezvén az iskoláit elkezdett valahol dolgozni, és néhány évtized után onnan ment nyugdíjba, ma az állandó változás a jellemző. egy átlag amerikainak 18 és 34 éves kora között 11 munkahelye van! Vagyis, ha valaki talál egy állást, nem hagy fel a vadászattal, hanem tovább kutat a jobb lehetőségek után. Soha nem szabad kényelmesen hátradőlni, ki tudja, mikor jön egy jobb lehetőség!

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr606050325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása