Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Céges buli? Csak ezt ne tedd!

2014. november 24. - nagymenő

Mindannyian jártunk már céges karácsonyi partin, ahol valamelyik kedves kollégánknak sikerült totális hülyét csinálnia magából. Úgy tűnik azonban, az ingyen pia újra meg újra elfeledteti a legelemibb szabályokat, ezért nem árt ismét átvenni ezeket.

Ne tapadj rá a pincérre! Az ingyen pezsgő vonzó, ráadásul újra meg újra megtelnek a poharak. És ha rajtad múlik, újra meg újra ki is ürülnek. Ilyenkor két dolog lehetséges: ha nagyon bírod az italt, mindenki arra gondol, folyamatos edzésben lehetsz, vagyis konkrétan alkoholista vagy. Ha kevésbé bírod, akkor nagy valószínűséggel elköveted a következő hibák valamelyikét.

apia.gif

Öltözz megfelelően! A karácsonyi partin persze nem kötelező az irodai dress kód, de azért ügyelj rá, hogy azok a testrészeid, amelyeket munka közben nem mutogatsz, most is maradjanak rejtve. A túl rövid szoknya vagy a túl mély dekoltázs, esetleg a szexi mikuláslány jelmez szigorúan tilos!

Gondolkodj, mielőtt megszólalsz! Az odáig rendben van, hogy a buli arra való, hogy lazuljunk, csevegjünk.  „Jó a buli, mindenki iszik, táncol. Fantasztikusan érzem magam! Pedig az irodában mindig az az érzésem, hogy csupa seggfej dolgozik ennél a cégnél!” Hát igen. Holnap újra munka. De lehet, hogy csak a „seggfejeknek”.

Végre tánc! Hat a pezsgő, elkap a ritmus. Azért néha nézz körül! Ha már csak egyedül riszálod a feneked a táncparkett közepén, és a kollégák téged bámulnak, az nem biztos, hogy képességeid elismerésének a jele!

apia3.gif

Persze nem csak a pezsgő hatására lehet hibázni. Előfordul, hogy valaki egy kortyot sem iszik, viszont egész este a főnök után koslat, és azt ecseteli neki, mennyire jó munkaerő, és mennyire megérdemelné már az előléptetést és a fizetésemelést. Ez buli! Nem a karrierépítés terepe!

Flört a jóképű kollégával. Tényleg azt szeretnéd, hogy hétfőn te legyél a téma a kávégép mellett?

Flört a jóképű kollégával mindenki szeme láttára. Na jó! Előfordulhat, hogy tényleg szuper pasi. De akkor sem az egész cég előtt! Diszkréten le lehet lépni…

aszex.gif

„Halló, főnök! Ma nem mennék be dolgozni, mert vacakul érzem magam. Tudja, már hajnal háromkor is, amikor legutóbb találkoztunk, éppen hánytam.” Szóval, ha másnap munkanap, különösen óvatosan azzal az ingyen piával.

apia2.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr646928457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sandokohn - a maláj jiddis 2014.11.24. 20:26:21

Ezt a cikket legalább 2 perc volt összerakni a bullshit generator segítségével.

Q-in-Law 2014.11.24. 21:29:00

Felnőtt embereknek elvileg nem kéne ezt magyarázni. Kivéve a magukat értelmiséginek vallómaguktól elszállt pojácáknak. Na ezért kerülöm el messziről a céges karácsonyi partikat.

semmiselesz 2014.11.24. 22:29:18

Mi az, hogy mindenki jart mar ceges bulin? En pl meg sose.

Pan Modry 2014.11.24. 22:52:26

@semmiselesz:
Megusztal akkor par masnapossagot. Egyebkent nem a szimpla buli a kemeny, hanem amikor ev vegen mondjuk elmentek tobbnapra vmi videki vagy kulfoldi szallodaba es harom napig felvaltva megy az agytagitas es a vedeles. :D

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2014.11.24. 22:57:04

"Flört a jóképű kollégával." ?! Hát, ez igen lght-os megfogalmazás... sokkal inkább a "Ne dugasd magad halomra a kollégáiddal!" vagy a "Ne furulyázd le minden kollégádat!" megfogalmazás lenne a helyénvaló...

Dekatlon 2014.11.24. 23:13:26

"Ez buli! Nem a karrierépítés terepe!"
ha annyi felest innék, ahány ellenpéldát láttam, másnap bizony nem mennék be dolgozni...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.25. 15:48:13

egyszerűen nem szabad elmenni a céges bulikra és kész.

Semper Fidelis 2014.11.25. 16:41:52

utálim a céges bulikat

Mr. Rocketfinger 2014.12.01. 12:43:54

@Q-in-Law: nálunk értelmiségiek dolgoznak. de karácsonykor nem isszuk szénné magunkat és nem mászunk rá a másikra. tehát mondhatjuk, hogy felnőttek vagyunk.
nem lehet, hogy nálatok sincs ez, csak mivel egy arrogáns pöcs vagy és többnek képzeled magad a kollégáidnál, ezért nem is tudsz róla, hogy ők se csinálják?

Spacecake 2014.12.01. 13:27:19

szerintem is az a legtisztabb,ha az ember egyszeruen tavoltartja magat a ceges rendezvenyektol...
süti beállítások módosítása