Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Bringázz, sétálj, versengj!

Hódmezővásárhelyen tavasztól őszig tart a szenior sportszezon

2017. július 03. - nagymenő

Ha csütörtök, irány a Hódtói Sportcentrum! Itt ugyanis minden hónap első csütörtökén szenior sportnapokra várják a mozogni, versengeni vágyó nyugdíjasokat. Áprilistól szeptemberig rendszeresen találkozhatnak, sportolhatnak, kikapcsolódhatnak az idősebb korosztály képviselői, sőt, a szervezők arra is gondoltak, hogy a szünidőben „ügyeletes” nagypapáknak, nagymamáknak egyetlen alkalmat se kelljen kihagyniuk, hanem akár unokáikkal közösen is hódolhassanak a mozgás örömének.

A program mindig közös bemelegítő gimnasztikával indul, majd a résztvevők alkalmanként 6-8 versenyszámban mérhetik össze ügyességüket. A többi között kapura rúgás, kosárra dobás, gránáthajítás szerepel a programban. A rendezvénynek a városban egyre nagyobb híre, sikere van, hiszen míg az első alkalommal 40 fő jelent meg a sportcentrumban, mostanra körülbelül hatvanra nőtt a rendszeres résztvevők száma.

hmvh2.png

A rendszeres mozgásra, edzésre szükség is van, hiszen Hódmezővásárhelyen – kihasználva a környék természeti adottságait évente két alkalommal kerékpáros- és gyalogtúrát is szerveznek a szenior korosztály számára.

hmvh3.jpg

A Hódmezővásárhely-Mártély kerékpáros és gyalog túra teljes hossza 27 km, ám mivel a terep sík, kezdő biciklistáknak sem különösebben megerőltető. A városból kiérve a Tisza gátján kerekezhet a csapat, majd Mártélyt elérve a Tisza holtág élővilágát bemutató tanösvényen egy 3-4 kim-es séta várja a résztvevőket. Innen újra nyeregbe pattanva irány vissza a városba. A táj, a kiépített bicikliút és a kényelmes túra 80-100 főt vonz alkalmanként.

hmvh1.png

A Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) évek óta miSSZióként tekint a szenior mozgásra, és különböző események szervezésével igyekszik meghozni az idősebb korosztály sportolási kedvét. Idén a Voltaren Emulgel Forte támogatásával országszerte zajlanak a különböző szenior sétatúrák és sportnapok, amelyek célja felhívni a figyelmet az egészségtudatos életmódra. Az országos és regionális szenior sporteseményekről a www.amozgaskonnyedsege.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr7512639507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása