Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

A magyar HR-es tanulatlan!

2011. július 19. - nagymenő

Milyen végzettsége van a magyar HR vezetőknek? 10-ből 1-nek semmilyen szakirányú végzettsége sincs! Tanár, bölcsész, közgazdász? Van akinek mind a három egymás után és van akinek meg még nyelvvizsgája sincs, egyszerűen személyzetisből lett HR-es.

Van-e döntési kompetenciája a magyar HR vezetőknek! 100-ból 1-nek talán! Még ha azt is állítják, mert egy nagy múltu multinál dolgoznak, Magyarországon ez akkor sem igaz. Nagy nyilvánosság előtt persze mindenki azt mondja, hogy van döntési kompetenciája, de a budget tervezésénél a legritkábban a HR vezető észrevételeire a kíváncsiak.

Van-e HR stratégiája a magyar cégeknek? Nincs! Még akkor sincs, ha ezt állítják hogy van, megmutatni közülük csak nagyon kevesen tudnák. Nem csoda, hiszen képzetlen, döntési kompetencia nélküli HR vezetők ilyet nem is tudnak írni, végrehajtani meg pláne nem tudnak.

Pont!

Az iménti megállapításokat egy nemrégiben befejeződött, internetes és nem reprezentatív kutatás eredményei alapján vontuk le.

<a href="http://www.surveymonkey.com/s/szemelyzetisvagyHRes">Click here to take survey</a>

A megállapításokban az a legszomorúbb, hogy mindez akkor történik, amikor a gazdaságban már régen nem a közgazdászok, meg a könyvelők tesznek csodát, hanem azok az emberek, akiknek végső soron, de az a feladatuk, hogy munkát adjanak "1 millió embernek". 

Az ok, hogy 1 milliónak képtelenség! Tudjuk, de jól hangzik, meg kerek szám és az átlag magyarnak ez a legnagyobb szám, amit még ép ésszel fel tud fogni.

Szóval az a gond ezzel a mostani helyzettel, hogy akiknek most igazán észnél kéne lenniük, azok ma Magyarországon a legképzetlenebbek. Persze vannak képzettek is, de a legnagyobb tömegeket foglalkoztató cégeknél egy valamit tudnak a HR-ről.

Kevés a lóvé, rúgjatok ki néhány léhűtőt!

Így nem lesz 1 millió, de egy új munkahely sem!

Kommenteld ha mered!

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr73079718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása