Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

No láb, no para!

2012. március 29. - nagymenő

 Vadul stresszelünk. És stresszelni is fogunk. Legalábbis tíz európai munkavállalóból nyolc így gondolja. Az Ipsos MORI kérdése kifejezetten a munkahelyi stresszre vonatkozott. Ráadásul a többség többsége, 52% szerint a következő öt évben a stressz nagymértékű növekedése várható.

A vizsgálatnak biztosan hihetünk, hiszen 36 európai országban több mint 35 ezer dolgozót kérdeztek.

Érdekes, hogy míg mi magunkat a legpesszimistább népnek tartjuk – sokszor joggal – ebben a kérdésben optimistábbak vagyunk, mint Európa általában! Magyarországon ugyanis a megkérdezetteknek „csupán” 68%-a számít a stessz növekedésére. Vagy lehet, hogy nálunk már nincs hova nőni a feszültségnek? 14% szerint már most is a topon vagyunk, és innen csak lefelé vezet az út.

Érdekes ezt a felmérést összevetni egy másikkal, ami azt vizsgálta nemrég, hogy mitől parázunk leginkább: magasan nyert – nem csak itthon – a munkahely elvesztése.

A para, munkanélküliség megoldásra sajátos, bár más szempontból klasszikus, mondhatni „gordiuszi” megoldást talált egy sógor, akinek esete bejárta a bulvársajtót. Nem kardot használt ugyan, hanem körfűrészt. Lazán lenyeste és tűzre dobta a saját lábfejét, csakhogy ne kelljen dolgoznia. Éppen a munkaügyi központba kellett volna mennie, hogy felülvizsgálják egészségügyi állapotát, és megállapítsák, jár-e még neki segély. Arról egyik cikk sem számol be, hogy ezután hogy döntött az osztrák hatóság. Tény, hogy nincs lába. Az is tény – már bocsánat – hogy komplett hülye. Vagyis máris két ok arra, hogy munkára alkalmatlannak nyilvánítsák. Viszont legalább a munkahelyi stressz nem veszélyezteti. 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr844347395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása