Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

És amit még Amerikában is szarul fizetnek!

2012. április 26. - nagymenő

A tegnapi pozítiv lista után most itt egy negatív, ugyancsak az USA-ból, a FORBES-tól. A legmeglepőbb, rosszul fizetett állásoké. Előljáróban annyit, hogy én a tegnapi listán inkább sokkal inkább meglepődtem. Tuti, hogy nálunk nem ápolónak lenni a legjobb állás. Viszont ami ott rosszul fizet, legalább itt is.
Tengeren túli barátaink például egészen elképedtek azon, hogy az ő hőseik, a tűzoltók, szarul keresnek. No azért persze nem annyira, mint az itthoniak, úgyhogy nem is sokkolnék senkit a számokkal.
Keveset visznek haza a hullamosók is. Na jó, ők nem is életeket mentenek, de azért nem egy vonzó állás. Az amerikaiak talán ezért gondolják, hogy ennyi pénzért nincs ember. De van.
Nálunk minden második tinédzser médiaszakra vágyik. Aztán koppan. Mert nincs meló, ha meg van rosszul fizet. Hát, odaát ez is meglepetés. A TV- és rádióbemondók, a riporterek és tudósítók lehet, hogy kívülről nézve csilli-villiben élnek, de ez csak a smink. Ők sem tolják talicskával haza a pénzt. (Tescos-szalámis sztorikat azért nem mellékeltek)
Aztán rosszul keresnek még a házassági- és családterápiával foglalkozó szakemberek is. Hát, nem tudom. Ahogy a híreket hallgatom mifelénk az olcsóbb megoldást választják mostanában. Saller, koki, balta. Az amerikaiakat meg nem is értem. A képzettségükkel átnyergelhetnének a munkahelyi tanácsadásra, mert az meg a tegnapi, tuti állás listán szerepelt.
Azért azt tegyük hozzá, hogy a lista az adóhatóság által közölt adatok alapján állt össze. Ha nálunk csinálnának ilyet, valószínűleg kiderülne, hogy közalkalmazottnak lenni a legjobban fizetett állás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr334474334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása