Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Alma, űr, Miki egér – erre vágynak az amerikai egyetemisták

2012. május 22. - nagymenő

Mi leszel, ha nagy leszel? Űrhajós! Az amerikai egyetemisták még mernek álmodni: az Universum minden évben elkészíti az USA legkívánatosabb munkaadóinak top 100-as listáját, méghozzá úgy, hogy a végzősöket tudományterületenként csoportosítva kérdezi meg, hol is dolgoznának legszívesebben.
A NASA a mérnököknél az első: A természettudományokat tanulóknál a lista 9. helyén áll, a Google és az Apple közé szorulva, és megelőzi például a Nemzeti Rákkutatási Társaság, a híres Mayo Klinika, vagy a Környezetvédelmi Ügynökség. Az IT-soknál 13, a bölcsészeknél pedig 22. helyig repült az űrkutatás. Az abszolút győztes azonban a Google és az Apple. A gazdaságtudományi területen végzőknél ez a két cég áll a dobogó felső két fokán, az IT-seknél ugyancsak dobogósok, a Microsofttal kiegészülve, de még a humán szakosoknál is a lista negyedik és hatodik helyén landoltak, és ugyanezeket a pozíciókat érték el a mérnökhallgatók körében. Ami igazi meglepetés, hogy az amerikai autóipar főnixként látszik feltámadni hamvaiból, legalábbis, ami az ideális munkaadók listáját illeti: a mérnökhallgatók körében a GM 19-ik, a Ford 20., a Chrysler pedig 74. A bölcsészeknél Miki egér lenyomta az ENSZ-t: az aranyérem Walt Disney-é. Disney-ék amúgy is jól nyomják: az üzleti hallgatók között a harmadikok, a természettudományos területen tanulóknál ötödikek, a mérnököknél és IT-seknél kilencedikek. A listákat itt lehet tovább bogarászni: http://www.universumglobal.com/US-Undergraduate-Rankings

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr194531548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása