Minden, amit 50 felet tudni érdemes

Silver Fox

Aki sportol, jobb munkaerő?

2012. szeptember 07. - nagymenő

Ha azt kérdezik valakitől,miért nem sportol, általában az időhiány az első válasz. Ezt azonban megcáfolja az a tény, hogy amerikában éppen azok a nők sportolnak a legnagyobb arányban, akik karriert is építenek. Hogy mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás? Nehéz eldönteni.

woman-at-work-play-like-guys-in-sports1.jpg

Egyrészt igaz, hogy bizonyos munkakörökben fontos a jó megjelenés, bizonyos koron túl pedig kizárólag rendszeres sporttal lehet felvenni a küzdelmet a zsírpárnákkal szemben. Másrészt a sportos nők állítják: valójában nem a karrierjük miatt sportolnak, hanem éppenhogy a sportnak köszönhetik a karrierjüket. Nagyobb állóképesség, több energia – ez a két legalapvetőbb dolog, amit a mozgás adhat. Vitathatatlan tény, hogy a mozgás oldja a stresszt, így egy óra edzés jobban kikapcsol, mint három óra henyélés, miközben a munkahelyi gondokon pörög az agyunk. Ezen túl ott van a kitartás, a küzdeni tudás. Igencsak fontos erények, nem csak a pályán, de a munkahelyen is. Sportszerűség, csapatszellem.  Minden olyan vezető, aki hatékony kollektívát szeretne, erről álmodik.  Mert kell egy csapat. Ezt persze mi is tudjuk, legalább Minarik Ede óta. Az óceán túl partján viszont a HR-esek is rájöttek. Így egyre több munkahelyen szerveznek foci és kosárlabdacsapatot, kevésbé fitteknek pedig rendszeres bowling vagy biliárd versenyeket. Kollégákból verbuválódott csapatok kocognak rendszeresen, indulnak futóversenyeken. A közös játék, mozgás, egészséges versengés pedig amellett, hogy jót tesz az egyénnek, a céget is erősíti.

A bejegyzés trackback címe:

https://silverfox.blog.hu/api/trackback/id/tr314761078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása